Premier League

Ezt csak a Liverpool baltázhatja el

  • hatharom.com

Noha a felek legutóbbi három PL-meccsén a Palace rendre leverte a 'Poolt, most mégis a Vörösök a favoritok.

Ha nem nyernek Kloppék vasárnap, azt csak maguknak köszönhetik majd.

A Liverpoolnak az utóbbi években a mumusává vált a Crystal Palace, hiszen a Vörösök a legutóbbi három Premier League meccsükön rendre kikaptak a londoniaktól, az utolsó két alkalommal speciel az Anfield Roadon. A Sasok viszont borzasztóan pocsék formában vannak, decembere közepe óta nem nyertek tétmeccset, avagy óriási esély előtt állnak Jürgen Kloppék.

Amilyen pazarul kezdte tehát Alan Pardew csapata szezonját, olyan gyengén teljesít mostanság, hiszen a Stoke elleni, december 19-én lejátszott bajnoki találkozó óta a londoni alakulat nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni. Ennek köszönhetően egyre közelebb vannak a kiesőzónához a Sasok, igaz, legalább az FA Kupában megy a csapatnak.

A sikertelenség a gárda pocsék védekezésének köszönhető, mivel legutóbbi hét Premier League találkozójából hatszor (!) is előfordult, hogy a Crystal Palace legalább két gólt kapott. Ami viszont még ennél is érdekesebb adat, hogy a londoniak az utolsó négy hazai meccsüket rendre elbukták a Selhurst Parkban, ami annak fényében érdekes, hogy a piros-kékek korábban mindig annak köszönhették élvonalbeli tagságukat, hogy jól ment nekik a Selhurst Parkban.

[1988991] 2016-03-06 14:30:00 Crystal Palace - Liverpoolx

Ami a vendégeket illeti, a Liverpool kereken egy hete bukta el az Angol Ligakupa döntőjét, méghozzá büntetőkkel a Manchester City ellen. A játékosok azonban nem törtek meg vagy omlottak össze, hiszen Jürgen Kloppéknak azonnal sikerült a visszavágás, szerdán 3-0-ra győzték le az Anfield Roadon az Égszínkékeket.

A Vörösöknek nagyon jól ment azon a mérkőzésen, ellenállhatatlanul futballoztak. Ha azt a formát át tudják menteni a hét utolsó napjára, akkor minden bizonnyal a Crystal Palace felett is győzelmet arathatnak. Még úgy is, hogy Joseph Gomez, Danny Ings, Jordan Rossiter, Kevin Stewart és Lucas Leiva biztosan kimarad a csapatból sérülés miatt, míg Mamadou Sakho és Daniel Sturridge játéka erősen kérdéses.

Az eddig elhangzottakból egyértelműen kiderül, hogy a Liverpool sokkal jobb passzban van, mint hétvégi vetélytársa, s ha nem történik égszakadás földindulás, akkor minden bizonnyal még idegenben is legyőzi, a három játékosát - Kwesi Appiah, James McArthur, Jason Puncheon - is nélkülöző Crystal Palace-t.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Crystal Palace Döntetlen Liverpool
3.45 3.25 2.06
[1988991] 2016-03-06 14:30:00 Crystal Palace - Liverpoolx;