Premier League

Óriási téttel bír az észak-londoni rangadó

  • hatharom.com

Rég volt ekkora tétje a Tottenham-Arsenal derbinek, mint amilyen szombaton lesz.

A Tottenham és az Arsenal is kikapott hétközi bajnokiján, de mivel a listavezető Leicester csak döntetlenre volt jó, így a fővárosi klubok és a Rókák között csak egy egységgel nőtt a differencia. A Spursnek perpillanat három-, míg az Ágyúsoknak hatpontos lemaradása van az éllovassal szemben, vagyis mindkét félnek kulcsfontosságú lesz a szombati, észak-londoni derbi.

Noha szerdán a West Ham otthonában maradt alul a Tottenham, a csapat jó formának örvend, hiszen a Kalapácsosok elleni mérkőzést megelőző hat bajnokiját rendre megnyerte Mauricio Pochettino együttese. A hazaiak rendkívül stabilak az elmúlt hetekben, ami annak köszönhető, hogy az argentin mester mindenkire számíthat, nem kell kulcsjátékosokat nélkülöznie. Szombaton Pochettino egyetlen fontos hiányzója Jan Verthongen lesz, igaz, a belga válogatott védőt Kevin Wimmer tökéletesen tudja helyettesíteni, vagyis a Spurs gyakorlatilag a legerősebb összeállításában tudja fogadni az Arsenalt.

[1988997] 2016-03-05 13:45:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx

Ami a vendégeket illeti, az Ágyúsok közel sincsenek annyira jó passzban, mint hétvégi vetélytársuk, hiszen legutóbbi négy tétmeccsükön nem tudtak nyerni, míg az utolsó három ütközetükön rendre veszítettek. A Manchester United elleni zakó még hagyján, hiszen az benne van a pakliban, de az otthoni, Swansea elleni botlás könnyen lehet, hogy ezúttal is a bajnoki címébe kerül a piros-fehéreknek.

A walesiek elleni találkozón ráadásul Petr Cech és Laurent Koscielny is kidőlt, míg mellettük Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain és Mikel Arteta is maródi. Nem lesz tehát egyszerű dolga Arséne Wengeréknek, de még jelenlegi helyzetükben is csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény számukra szombaton, ha komolyan gondolják a bajnoki címet.

Az Arsenalnak tehát nyerni kell, hiszen ez a siker duplán számítana a gárdának, de ez igaz a Tottenhamre is. A hazaiak iksznél sem dőlnének teljesen a kardjukba, igaz, nagy eséllyel a Leicester lenyomja a Watfordot, így pedig tovább nőne a felek közti távolság. Ezek tudatában egy igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás, ahol nagy esély mutatkozik arra, hogy mindkét csapat gólt szerezzen, amire jó példa a felek legutóbbi négy találkozója.

[1988997] 2016-03-05 13:45:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;5
Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.05
[1988997] 2016-03-05 13:45:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;