Tenisz

Kezdődik a Davis Kupa

  • hatharom.com

Idén is 16 csapat feszül egymásnak a Világcsoportban, pénteken megkezdődnek a küzdelmek a trófeáért.

Az elmúlt években kissé háttérbe szorult a férfi csapatverseny, több nagy múltú nemzet is félvállról vette a Davis Kupát, így fordulhatott elő, hogy például a 2000-es években ötször diadalmaskodó spanyolok kiestek a Világcsoportból. Idén sem vállalja minden nagy sztár a játékot, így könnyen lehet, hogy az elmúlt két kiíráshoz hasonlóan, ismét olyan nemzetek harcolnak majd a trófeáért, akikkel előzetesen kevésbé számoltunk. 

Tavaly a svájciak címvédőként gyakorlatilag már az első fordulóban feladták a küzdelmet, Belgiumba ugyanis sem Roger Federer, sem pedig Stan Wawrinka nem utazott el, őket egyébként most sem fogjuk látni, így számukra ez a kiírás is hamar véget ér majd. A regnáló bajnok britek tűnnek ismét a legerősebb csapatnak, a Murray-testvérek ezúttal is ott lesznek a keretben, ez pedig 2015-ben is elegendőnek bizonyult az üdvösséghez. A legnagyobb kihívójuk egyértelműen a 2010-es győztes szerb csapat lesz, déli szomszédainknál ugyanis ismét magára húzza a nemzeti mezt a világelső Novak Djokovics. A britek és a szerbek már a következő körben találkozhatnak, így egy nagy esélyestől korán búcsút kell vennünk.

A tábla másik dekádjában nem lehet egyértelmű favoritot megjelölni. A franciák évről-évre minőségi keretet tudnak kiállítani, most is több topjátékos szerephez juthat, de miután nincs egy kiemelkedő játékosuk sem, így a trófeáról is rendre lecsúsznak. Jó nevekből áll az amerikaiak, az ausztrálok, a csehek és a kanadaiak csapata is. Főleg a cseheket emelnénk ki, akik Tomás Berdych és Radek Stepánek vezetésével 2012-ben és 2013-ban is elhódították a DK-t.

A korábbi évekhez képest egyébként talán még most ígérkezik a legizgalmasabbnak a csata. Az első körös ütközetek esélylatolgatásával a pénteki cikkünkben jelentkezünk.

Ki nyeri a 2016-os Davis Kupát
Nemzet Odds
Szerbia 3.50
Franciaország 3.50
Ausztrália 9.00
Horvátország 13.00
Nagy-Britannia 15.00
Olaszország 15.00
Csehország 17.00
USA 17.00