Magyar Kupa

A Videoton ellen véget érhet a Fradi szezonja

  • hatharom.com

Egy csapat már ismert a Magyar Kupa elődöntőjének mezőnyéből, hiszen a Debrecen a nyíregyházi siker után hazai pályán is legyőzte riválisát, így 7-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé. A hátralévő három negyeddöntőből egyértelműen a Videoton-Ferencváros összecsapás tűnik legnívósabbnak és legérdekesebbnek, így nem árt kicsit a dolgok mélyére nézni.

A Ferencváros ugyanis hiába vezeti fölényesen a bajnokságot, az esetleges kupabúcsú óriási kudarc lenne a zöld-fehérek számára, amely nem csak a duplázás lehetőségét venné el Thomas Doll együttesétől, de lényegében a 2015/16-os szezon érdemi részét is lezárná a fővárosiak számára.

Mint arról hétfőn írtunk, a zöld-fehérek tavaszi szezonja eddig aggódásra adhat okot a híveknek, hiszen a játék akadozik, a Honvéd ellen pedig már a pontok sem jöttek. Persze az OTP Bank Ligában még bőven-bőven beleférnek ezek a kisiklások, hiszen a Fradi előnye kvázi behozhatatlan, ám kifejezetten rosszat tenne a csapatnak, ha a hátralévő néhány hónapot már tét nélkül futballozva kellene letudniuk - ezért is különösen fontos a továbbjutás a kupában.

Az első mérkőzés összefoglalója

Ennek a bizonyos tavaszi bukdácsolásnak volt az első állomása a február 10-i odavágó, amelyen a Videoton igencsak érett, jó játékkal tudott nyerni a Groupama Arénában 1-0-ra. Mint azt Dibusz Dénes, a Fradi kapusa elmondta a klub hivatalos honlapjának, leginkább a helyzetek kialakításában kell javulnia a csapatnak: "A legnagyobb baj talán az volt, hogy nem tudtunk lehetőséget kidolgozni a Honvéd kapuja előtt. Egy kapott gól után is roppant bosszús vagyok, fokozottan igaz ez, ha kettőt kapok… Azon kell dolgoznunk, hogy ilyen helyzetbe, mint most a Honvéd ellen, többet ne kerüljünk. Örülök, hogy szerdán is meccset játszunk, a Videoton ellen a Magyar Kupában ki kell javítanunk ezt a vereséget."

A Videoton-Ferencváros mérkőzés oddsai
   
  Háromesély Továbbjutó
Videoton 2.90 1.42
Döntetlen 3.25  
Ferencváros 2.33 2.65

Ami a másik résztvevőt illeti, a Videoton gépezete is akadozik, hiszen az Újpest elleni vereséget követően a Békéscsaba is kibabrált Horváth Ferenc csapatával, a felcsúti győzelem pedig aprócska gyógyír csak a négy elveszített pont után. Az esélyekkel kapcsolatban Kovács István nyilatkozott a vidi.hu-nak.

"Idegenben sem volt könnyű dolgunk a Ferencváros ellen, most viszont még annál is nehezebb meccsre számítok, hiszen a Ferencvárosnak mindenképp gólt kellene szereznie ahhoz, hogy legyen esélyük a továbbjutásra. A szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy az ország egyik legjobb csapata az FTC. Ennek ellenére fegyelmezett, szervezett játékkal már tavaly ősszel, és most februárban is sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Tudatosan álltunk vissza, és adtuk át a területet a Ferencvárosnak, akik amikor a védő harmadunkba értek, olyan agresszív védekezéssel találták szembe magukat, amivel nem is tudtak mit kezdeni. Az, hogy 1-0-ás előnyről várjuk a visszavágót, mindenesetre biztató. Plusz motiváció számunkra, hogy mivel a bajnokságban a vártnál sajnos gyengébben szerepelünk, így a Magyar Kupa megnyerése tudná szebbé tenni az idényünket. Négy éve vagyok a Vidi játékosa, és csupán ezt az egy serleget nem sikerült még a csapattal megnyernem Magyarországon, de biztos, hogy mindenki számára nagy motivációt jelent a Magyar Kupa. Az önbizalmunknak jót tett a Puskás FC elleni győzelem, annak azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy az FTC kikapott, nem hiszem, hogy ez nagymértékben befolyással lenne a szerdai visszavágóra."

A körülmények adottak lesznek, hiszen amellett, hogy mindkét csapat a legjobbjait küldheti pályára, a telt ház is szinte garantált, szerdán már ki sem nyitottak a pénztárak.

[2150396] 2016-03-02 18:00:00 Videoton - Ferencvárosx;10

Ami az oddsokat illeti, habár a Ferencváros esélyesebb a győzelemre a magyar állami fogadóirodánál, a továbbjutásra mégis a hazaiaknak sokkal kisebb a szorzója, vagyis egyáltalán nem elképzelhetetlen egy 120 perces csata. A nemzetközi irodáknál az elmúlt órákban többnyire stagnáltak az oddsok, itt inkább az jellemző, hogy a Videotont majdnem teljesen azonos esélyekkel hozták ki a győzelemre, így akik a zöld-fehéreket favorizálják, inkább a netes bukmékereknél vadásszanak oddsokat, míg a Vidit favorizálóknak javasoljuk a    -t!

Nagyon izgalmas, érdekes meccsre számítunk, de inkább a tét nagysága és a rivalizálás, sem mint a helyzetek száma vagy éppen a gólok okán. Könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy egyetlen találat dönti el a visszavágót, és bizony mi is egy hosszabbításos találkozót vizionálunk. Az biztos, hogy a Ferencvárosnak támadnia kell idegenben, ugyanakkor az elmúlt időszakban mindkét oldalon inkább a hátsó sorok muzsikáltak jól, nem a támadók. Mi a kevés gólra szavazunk, amibe még akár egy 2-0, 1-1 vagy 0-2 is belefér.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.65
[2150396] 2016-03-02 18:00:00 Videoton - Ferencvárosx;
2016-03-01;213
2016-03-02;213