Bundesliga

Papíron nem lesz egyszerű dolga a Bayern Münchennek szerdán

  • hatharom.com

A listavezető bajorok a Bundesliga ötödik helyén tanyázó Mainz gárdáját látják vendégül az Allianz Arénában.

Papíron nem lesz egyszerű dolga a Bayern Münchennek szerdán.

A Bundesliga táblázata alapján komoly mérkőzésre számíthat szerdán az éllovas Bayern München, hiszen a piros-kékek vendége - csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően - ötödik helyen tanyázó Mainz együttese lesz. Azonban a felek között 26 pont van, ami jól jellemzi, hogy igazából mekkora a különbség a német rekord bajnok és a piros-fehérek között.

A mainzi gárda egyébként jó formában utazik Münchenbe, hiszen a 2016-ban lejátszott hat találkozója közül négyet is megnyert Martin Schmidt legénysége. Ám ezek többségét hazai pályán húzták be a piros-fehérek, házon kívül nem igazán megy Yunus Malliéknek, már pedig szerdán az oroszlán barlangjába - a bajorok mind a 11 Bundesliga találkozójukat megnyerték hazai pályán az idei szezonban - utaznak. Méghozzá úgy, hogy az FSV-ből hat játékos is kimarad sérülés miatt, avagy fel van adva a lecke a Mainznak.

[2002300] 2016-03-02 20:00:00 Bayern München - Mainz 05x

A bajorok az elmúlt hétvégén a tavalyi ezüstérmes Wolfsburg otthonában nyertek simán 2-0-ra, vagyis jó formában vannak. Pep Guardioláék a hétközben sem adnának lejjebb, főleg, hogy hétvégén jön számukra az év mérkőzése a Bundeliságban, hiszen a Dortmund otthonába látogatnak. Amennyiben nem nyernek vagy legalábbis nem kapnak ki Robert Lewandowskiék a Borussiánál, úgy borítékolható, hogy ismét a Bayern játékosainak nyakába akasztják az aranyérmet.

Előtte azért hozniuk kellene a kötelezőt a piros-kékeknek, amire nagyon nagy esélyük van, na, meg az sem ártana, ha az eredmény szép, gyors és okos játékkal párosulna, avagy a kulcsjátékosok olyan teljesítményt produkálnának, amivel Dortmundban is lesz esélyük a győzelemre.

Összességében nagy tehát a differencia a felek között, s mivel a legfrissebb hírek szerint Pep Guardiola nem tartalékol a hétvégére - minden kulcsjátékosára számíthat a katalán szakember -, a bajorok a legjobbjaikkal lépnek pályára, avagy könnyedén nyerhetnek legalább két találattal. Ezt a felek egymás elleni mérkőzései is alátámasztják, hiszen a müncheniek a mainziak ellen zsinórban hét győzelemnél járnak, amelyek közül haton is minimum két gól volt a különbség a piros-kékek javára.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München -1 Döntetlen (Bayern München -1) Mainz +1
1.35 4.45 5.00
[2002300] 2016-03-02 20:00:00 Bayern München - Mainz 05x;