NB I

Jön az újabb testvérharc az NB I-ben

  • hatharom.com

Az ősszel a Puskás Akadémia és a Videoton egy igen érdekes mérkőzés játszott, könnyen lehet, hogy most is így lesz.

Jön az újabb testvérharc az NB I-ben.

A Puskás Akadémia-Videoton mérkőzések mindig élményszámba mennek az NB I-ben, hiszen ritka, hogy testvércsapatok ugyanazon ligában szerepeljenek. A felek ősszel is jó testvérnek bizonyultak, hiszen az akkor kiesőhelyen álló Vidi 0-2-ről fordította meg a találkozót úgy, hogy a szünetben még a Puskás vezetett.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a piros-kékek a télen a dobogón teleltek, s noha a tavaszi két meccsük nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, csak négy pontra vannak a második helyezett Újpesttől. A felcsútiakkal is nagyot fordult a világ, perpillanat az akadémisták vannak kieső helyen, igaz, ugyanannyi pontjuk van, mint a már bennmaradást jelentő, tizedik pozícióban álló Vasasnak.

Mindkét félnek tehát nagy szüksége volna a három pontra, de a hazaiknak létkérdés a győzelem, hiszen az nem jelent jót, ha egy csapat huzamosabb ideig a vonal alatt tartózkodik - a játékosok begörcsölnek, frusztráltak lehetnek, stb. -. A játékoskerete pedig egyébként nem rossz a felcsútiaknak, arról nem is beszélve, hogy könnyen lehet, hogy a Videoton ponttal, pontokkal rendezi februári albérleti díját a Puskás Akadémiának, hiszen a Sóstói Stadion felújítási munkálatai miatt a székesfehérvári alakulat a Pancho Arénában játssza hazai mérkőzéseit. Na, meg ugye ott van a pakliban, hogy Horváth Ferencék könnyen lehet, hogy tartalékosak lesznek, hiszen a jövő héten a Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóján, az NB I-et utcahosszal vezető Ferencvárossal találkoznak.

Mindezek után tényleg bármilyen eredmény benne van a mérkőzésben, vagyis győztesre nem, sokkal inkább gólokra éri meg fogadni. Azon belül is arra, hogy mindkét csapat betalál, amelyre a felek jelenlegi formáját, illetve korábbi egymás elleni mérkőzését alapul véve, nagy esély mutatkozik.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
2.00 1.65
[2005895] 2016-02-27 15:30:00 Puskás Akadémia - Videotonx;