Női kézilabda BL

Nehéz helyszínen, győzelmi kényszerben a Győr

  • hatharom.com

A csoport második helye a tét a Győri Audi ETO KC számára a női kézilabda Bajnokok Ligájának középdöntőjének utolsó fordulójában, Ambros Martín együttese a CSM Bukarest otthonából hozná el a két pontot.

Grimbsö bravúrjai ezúttal is szüksége lesz az ETO-nak / fotó: gyorietokc.hu

Mivel a macedón Vardar Szkopje, ha nem is könnyedén, de péntek este legyőzte Svédországban a Savehof csapatát, így pontszámban beelőzte az élen álló Buducsnoszt-Győr duót, így mindkét sztárcsapatnak hoznia kell a maga mérkőzését, ha helyre szeretnék állítani a világ rendjét. Az ETO-ra vár lényegesen nehezebb feladat, hiszen a román CSM Bukarest otthonába vizitál. A győri lányok már egy döntetlennel is elérhetik céljukat és visszavehetik a második helyet, de a forró hangulatú bukaresti arénában egyáltalán nem lesz könnyű dolguk.

Fogadás a végeredményre    
CSM Bukarest Döntetlen Győr
2,15 7,75 1,85

Ezt hangsúlyozta Ambros Martín is, aki két videózással és napi egy edzéssel készítette fel a csapatot az összecsapásra. „Most mindenki számolgat és a lehetséges negyeddöntős ellenfeleket latolgatja, de nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk. Mindegy hogy ki az ellenfél, nekünk arra kell törekednünk, hogy mindig jobbak és jobbak legyünk, képesek legyünk a legjobb tudásunk szerint játszani. Tudjuk, hogy Bukarestben rendkívül forró hangulat vár ránk, az ellenfél nagyon erős, világszínvonalú játékoskerettel, és mivel nekik már elmozdíthatatlan a negyedik helyük a csoportban, teljesen tét és nyomás nélkül fognak pályára lépni. Azonban mi is alaposan felkészülünk, csak a magunk játékára kell koncentrálnunk, és szilárd védelemmel, okos, taktikus támadójátékkal meglesz a győzelem.”  - nyilatkozta a spanyol tréner, akinek szavait alátámasztják az oddsok is, hiszen közel kettes szorzót fizet a Győr sikere, ami nem túl gyakori jelenség a csapatot illetően.

Kari Grimsbö a győri meccsen is kiválóan védett a Bukarest ellen, a norvég kapus szerint a román fővárosban is képesek lehetnek felülkerekedni ellenfelükön. „ Az biztos, hogy a legjobbunkat kell nyújtanunk, és a maximális időre ki kell nyújtanunk a 100%-os teljesítményt. Fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk, hogy irányítani tudjuk a játékot. Ha ez sikerül, akkor a visszavágón is meg tudjuk őket verni.” - fogalmazta meg várakozásait a hálóőr.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 49,5 Több, mint 49,5
1,80 1,80

A két csapat győri mérkőzésén egy remek találkozót láthatott a közönség, ahol az ETO magabiztos, hétgólos győzelmet aratott (29-22). A román alapemberekkel és számos külföldi sztárral felálló Bukarest a legutóbbi találkozás óta egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el: a Vardar öt góllal verte meg őket otthonukban, viszont a Midtjyllandot ők győzték le öt góllal idegenben. BL-góllövőlistájukat továbbra is a svéd Isabelle Gulldén vezeti, aki összesítésben is a harmadik helyen áll a BL-góllövők között, és a győri mérkőzésen is nyolc gólig jutott.

A motiváció egyértelműen a győriek oldalán nagyobb, a hazaiak számára viszont éppen a tét nélküliség adhat plusz erőket. Ugyanakkor felhívnánk a figyelmet arra, hogy Bukarestben a Vardar (30-25) és a Buducsnoszt (28-22) is viszonylag simán nyerni tudott és a Győri ETO is ebbe a topkategóriába tartozik. Hogy ebből mi következik? Reményeink szerint vendég győzelem.

CSM Bukarest - Győri ETO
hatharom.com-tipp: Győri ETO nyer
TippmixPro@1.85
CSM Bucarest - Győri Audi ETO KC
Női Bajnokok Ligája, II-es csoport, 10. forduló
Bukarest, vasárnap 16.00
Vezetik: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
Tv: Sport1
Tabella
1. Vardar SCBT 10 7 0 3 270:246 14
2. Buducnost 9 6 1 2 237:190 13
3. Győri ETO 9 6 1 2 228:208 13
4. CSM Bucuresti 9 4 1 4 220:215 9
5. Midtjylland 9 2 1 6 199:234 5
6. Savehof 10 1 0 9 225:286 2