Tenisz

Dubajban jött létre a várva várt derbi

  • hatharom.com

A tavalyi balhéjuk után most először találkozik egymással az ausztrál Nick Kyrgios és a svájci Stan Wawrinka.

Az előző szezon legfelkapottabb témája egyértelműen Nick Kyrgios beszólása volt Stan Wawrinkának, amelyre valószínűleg mindenki jól emlékszik, de azért érdemes feleleveníteni. A montreali összecsapásukon egy labdamenetet követően a következő hagyta el az ausztrál srác száját: “Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom”. Természetesen ezt követően a médiában és a közösségi portálokon is ment az üzengetés, végül pedig lecsendesedett a történet, de puszipajtások nem lettek, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk. A pályán kívül megvívták a harcukat, most pedig végre a küzdőtéren is farkasszemet nézhetnek egymással. Először az eset óta.

Nehéz dolga lesz a kétszeres Grand Slam-bajnok svájcinak, ha revánsot akar venni, Kyrgios ugyanis hatalmas formában játszik az elmúlt hetekben. Marseille-ben megnyerte pályafutása első ATP-tornáját, és tette mindezt úgy, hogy nem veszített szettet, pedig a verseny második felében olyan játékosokkal találkozott, mint Richard Gasquet, Tomás Berdych és Marin Cilic. Sőt, nem csak, hogy játszmát nem bukott, de az adogatását sem veszítette el egyszer sem. Tudtuk, hogy képes ilyen teljesítményre, de eddig inkább csak egy-egy meccsen hozta ki magából a legjobbját, hosszútávon inkább a nem megfelelő összpontosítás volt jellemző rá. Ezt a formáját Dubajba is sikerült átmentenie, igaz, az első fordulóban megszakadt a sorozata, és elbukta a szerváját, de az egyértelműen az átállásnak volt betudható. Az azóta lejátszott két meccsén egyaránt érinthetetlen volt az adogatása. Nagy kérdés, hogy Wawrinka mennyire tud hatékony lenni fogadóként, de valószínűleg akkor teszi a legjobban, ha a saját játékaira koncentrál. Nincs egyébként élete formájában a svájci, Marseille-ben nem igazán ment neki, és egyelőre az arab földön sem sziporkázik.

Nick Kyrgios-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: 23,5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

Kyrgios folyamatosan underes meccseket vívott az elmúlt bő másfél hétben, tehát nem csak jól adogat, de jól is fogad és rendre brékelte ellenfeleit, csupán egy játszmában kényszerült rövidítésre. Ennek fényében az overre fogadni nem biztos, hogy jó befektetés, de úgy véljük, a kettejük közötti ellentét befolyásoló tényező lesz a meccsen. Itt most nem csak a döntő lesz a tét, sőt az talán csak másodlagos. Ezt a derbit mindketten nagyon meg akarják nyerni, valószínűleg Wawrinkától is koncentráltabb játékot láthatunk majd, mint az elmúlt napokban, ami eredményezhet egy döntő felvonásos thrillert.

Kyrgios és Wawrinka egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Montreal Kemény Kyrgios 6:7, 6:3, 4:0
2015 Queen's Wawrinka 6:3, 6:4