Férfi kézilabda BL

Bombaformában lévő ellenfél vár a Veszprémre

Szombaton a SG Flensburg-Handewitt látja vendégül az MVM Veszprém csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Amennyiben a magyar bajnok vereséget szenved, szinte biztosan a csoport harmadik helyén végez.

Nilsson ezúttal is kulcsembere lehet a Veszprémnek / ehflcl.com

A szezon egyik legnehezebb találkozója vár a magyar bajnok Veszprém csapatára, hiszen a kontinens talán legjobb formájában lévő német Flensburg otthonába vizitál. A két sztárcsapat között mindössze egyetlen pont a különbség, így amennyiben Nagy Laciéknak sikerülne megtörni a észak-németek lendületét, minimum a második helyet minden bizonnyal be is zsebelnék.

"Mindenki tudja, hogy a Flensburg jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat Európában, és ebben a szezonban még senki sem tudott nyerni az ő otthonukban. Az első fordulóban például könnyedén nyertek a PSG ellen hét góllal. Az elmúlt időszakban visszatértek a korábban sérült játékosaink, és kimondottan jól játszik a csapatuk, főleg hazai pályán. Úgy gondolom, hogy nagyszerű meccs vár ránk, egy olyan találkozó, amelyen mindenki játszani szeretne. Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. A győzelem kulcsa, mint mindig, a jó védekezés és a kapusteljesítmény lesz." - fogalmazta meg gondolatait Xavier Sabaté, a veszprémiek spanyol trénere. A szakmai stáb számára jó hír, hogy visszatérhet sérüléséből Gulyás Péter, ugyanakkor a német Christian Zeitz vállproblémái miatt kihagyja a találkozót, így balkezes játékosok számát illetően nem lesz változás az elmúlt hetekhez képest.

Fogadás a végeredményre    
Flensburg Döntetlen Veszprém
1,70 8,25 2,35

A Flensburg utoljára tavaly december elején a Löwentől kapott ki hazai pályán, a BL-ben viszont 6/6 az idei mérlege, jól példázza erejüket, hogy a PSG-t 39 gólt dobva semmisítették meg. Mikler Roland viszont nem tartja lehetetlennek a győzelmet, abban mindenesetre biztos, hogy szoros találkozó lesz. "Úgy gondolom, akkor lehet nagy problémának, ha könnyű labdákat adunk nekik – mint a Zagrebnek a második félidőben -, mert azt ők könyörtelenül ki fogják használni. Nagyon jó kapusuk van, akinek kiváló az összhangja a védelemmel, sokat videózik, éppen ezért meg kell próbálnunk minél változatosabban lőni neki. Tehát nagyon nehéz feladat vár ránk Flensburgban, de nem lehetetlen a győzelem. Úgy érzem, hogy a nehéz végkimenetelű Zagreb elleni meccsen tapasztaltakból még profitálhatunk is, mivel szerintem biztos, hogy egy gólon fog múlni a győzelem, de az remélhetőleg a mi javunkra. Azt látom a csapaton, hogy készen áll, és ezer fokon ég" - nyilatkozta a magyar hálóőr, akinek jó teljesítményére óriási szüksége lesz a csapatnak.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 53,5 Több, mint 53,5
1,75 1,85

Jó kabala lehet a Veszprém számára Andreas Nilsson, a svéd beállós ugyanis saját bevallása szerint csak egyszer szenvedett vereséget a Flensburg csarnokában, pedig Bundesligás pályafutása során jó párszor megfordult ott.  "Magunk számára az elvárás nem is lehet más természetesen, mint a két pont megszerzése, azaz hogy nyerjünk. A Flensburg nagyon jól játszik otthon, és rengeteg hangos szurkoló támogatja őket a helyszínen, de úgy érzem jók az esélyeink. Keményen edzettünk a héten, jól felkészültünk, most már csak jól kell játszanunk, hogy meglegyenek azok a pontok. Személy szerint mindig jó érzésekkel látogatok a Flens Arenába, mivel ha jól emlékszem minden mérkőzésen nyertem ott, talán csak egyszer volt vereségben részem".

A bukmékereknél a hazai pályán játszó németek az esélyesek, amin egyáltalán nem lehet csodálkozni. Rossz ómen lehet a magyar gárda számára, hogy a Kiel vendégeként Németországban idén egyszer már kikapott. Ahogy a játékosok is elmondták, a mérkőzés kulcsa  a védekezés lehet,mindkét alakulat a legjobban védekező csapatok közé tartozik, így könnyen lehet, hogy nem a gólok játsszák majd a főszerepet ezen a rangadón. A két csapat egymás elleni örökmérlege jelenleg döntetlen, három-három győzelem áll mindkét oldal neve mellett.

Flensburg-Veszprém
hatharom.com-tipp: Veszprém +3,5
TippmixPro@1.35
Flensburg - MVM-MKB Veszprém
Bajnokok Ligája, A-csoport, 13. forduló
Flensburg, szombat 17:30
Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
Tv: Sport1, EHF Tv
Tabella
1. Flensburg-H. 12 10 0 2 369:316 20
2. PSG 12 10 0 2 380:335 20
3. MKB Veszprém 12 9 1 2 346:311 19
4. Kiel 13 7 1 5 369:359 15
5. PPD Zagreb 12 4 1 7 305:313 9
6. Wisla Plock 12 3 2 7 325:343 8
7. Celje 12 2 1 9 319:345 5
8. Besiktas 13 1 0 12 353:444 2