Liverpool

Százmillió font sem segítene ezen a csapaton - Hansen

A Liverpool hátvédlegendája szerint legalább kétszázmillió font kéne Kloppnak, hogy ütőképes csapatot varázsoljon.

Tetemes mennyiségű elhibázott igazolást hajtott végre a Liverpool az elmúlt években. Elég ha csak Lazar Markovic 20 millió fontos vételárára gondolunk, de említhetnénk Baloteli 16 millióját vagy az idén szerződtetett Christian Benteke (32.5 millió) sem kezdte még el törleszteni igazán az érte kipengetett összeget. A Vörösök klublegendája, Alan Hansen szerint körülbelül 200 millióra lenne szüksége Kloppnak, hogy a jelenlegi viszonyok között ütőképes csapata lehessen.

"Már eddig is sokat fektettek be a tulajdonosok a csapatba, de amíg egy Lazar Markovic 20 millióba kerül és aztán kölcsön adják, addig az ilyen befektetések nem térülnek meg egyáltalán. Mondhatnánk, hogy százmillió elég lenne, de a jelenlegi transzferpiacon ez nem akkora összeg. Ha igazán bajnokesélyes csapatot szeretnének építeni Liverpoolban, ahhoz kétszer ekkora összeg kell" - mondta Hansen.

A 14 év alatt nyolc bajnoki címet és két FA Kupát begyűjtő középső védő meg is nevezte, mely posztokkal van a legnagyobb probléma. "A legnagyobb gond Simong Mignolet-val, hogy jó mérkőzések után sorozatban jönnek a rosszak. De jelenleg nincs nála jobb kapus Liverpoolban. A másik problémás poszt a középhátvéd, erre a posztra is kéne legalább egy játékos. Például Wes Morgan vagy Robert Huth a Leicester Cityből" - példálózott a korábban kommentátorként is dolgozó Hansen.

A Liverpool csütörtökön az Augsburgot látja vendégül a Ligakupában, majd vasárnap délután a Ligakupában finálét játszanak a Manchester City ellen.

[2148527] 2016-02-25 19:00:00 Liverpool - Augsburgx;
184314