Tipp

Megtörné a jeget a Schalke

  • Tomihmv

Negyedik nekifutásra a Schalke végre legyőzheti a Sahtar Donyeck együttesét.

Jégtörésre készül a Schalke.

Schalke-Sahtar Donyeck
hatharom.com-tipp: Schalke
1.70 @ TIPPMIXPRO
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 5/10

Eddig háromszor találkozott a Schalke és a Sahtar Donyeck, s a német gárda egyszer sem tudta legyőzni ukrán riválisát. Csütörtökön viszont nagy esélye van a gelsenkircheni alakulatnak, hogy megtörje a jeget, s végre valahára legyőzze a keleti gárdát.

Az ukrán óriás már koránt sem az a csapat, amely pár éve volt, a válság és a háború alaposan rányomta bélyegét a csapat teljesítményére és politikájára, aminek a jele, hogy a gárda legértékesebb játékosa, Alex Teixeira a télen elhagyta a csapatot. A Sahtar ennek köszönhetően már az odavágón sem volt valami magabiztos, a támadójátéka nem igazán volt gördülékeny, ráadásul a meccs hajrájában, Olexandr Kucser a kiállítás sorsára jutott, így a védelem oszlopos tagja nem játszhat a csütörtöki visszavágón. Mindezek után nem várhatunk túl sokat Mirce Lucescu csapatától Gelsenkirchenben, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy idén a nemzetközi kupaporondon nem ment idegenben a donyecki gárdának, hiszen valamennyi meccsét elbukta, méghozzá úgy, hogy még csak gólt sem lőtt.

Ami a németeket illeti, a Schalke együttese jó passzban van, hazai pályán pedig egész szezonban megbízhatóan és stabilan teljesít, mind a Bundesligában, mind az Európa Ligában. A második számú európai kupasorozatban a Királykékek speciel veretlenek otthon, két győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A hét negyedik napján nagyjából a teljes keretére számíthat André Breitenreiter vezetőedző, vagyis nagy esélyük van a sikerre.

Az első mérkőzésen, idegenben is jobb volt a Schalke együttese, ezúttal viszont megszokott környezetükben léphetnek pályára a német futballisták, ahol nagyon jól megy nekik. A Sahtar idegenben gyenge, avagy minden jel arra utal, hogy a gelsenkircheni gárda negyedik nekifutására végre legyőzi a donyecki alakulatot, amivel az Európa Liga legjobb 16 együttese közé jutna be.

[2148531] 2016-02-25 19:00:00 Schalke 04 - Sahtar Donyeckx;