Bajnokok Ligája

A City már páholyban, Simeonéék még izgulhatnak

A Manchester City eldöntötte a továbbjutást, az Atléticóra azonban izgalmas visszavágó vár Madridban.

Különösebb meglepetés nélkül ért véget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntők odavágóinak utolsó játéknapja, hiszen mindkét esélyesebbnek kikiáltott csapat kedvező eredményt ért el idegenben. A Manchester City a 3-1-es vezetés birtokában már biztos lehet a továbbjutásban, míg az Atlético Madridnak hazai pályán egy sovány győzelem is elegendő lehet.

Melyik csapat jut tovább?
Atlético Madrid: 1.20 PSV: 4.50
Manchester City: 1.01 Dinamo Kijev: 17.00

Habár az első nagy helyzetet a kijeviek dolgozták ki, a Manchester City hamar egyértelművé tette, melyik is a jobb csapat. Agüeróék nem csak több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, lényegesen veszélyesebbek is voltak Sovkovszkij kapujára, mint az ukránok Hartéra. Pellegrininek több oka is van az örömre, hiszen amellett, hogy bombaformában van Agüero, ezzel megszakadt a City három mérkőzést számláló vereségsorozata.

A továbbjutás 1.01-es szorzójában nyilván nincs túlságosan nagy érték, ugyanakkor a kettős győzelemre igen baráti, 1.55-1.60-as szorzót kínálnak a bukik, márpedig biztosak lehetünk, hogy nem tartalékcsapattal áll majd ki erre a mérkőzésre a City. Az ukránok kalandja tehát hamar véget ért, hiába jutottak be 17 év után ismét az egyenes kieséses szakaszba, ezt már csak 90 percig élvezhetik.

Közel sem tűnik azonban ennyire lefutottnak a PSV Eindhoven és az Atlético madridi visszavágója. A spanyolok ugyan a játék minden elemében felülmúlták vendéglátójukat, ám Brumáék remek védekezése, valamint Zoet kapus bravúrjai meghagyták az esélyt a hollandok számára. A döntetlen értékét pedig külön növeli, hogy Philip Cocu fiai közel félórát emberhátrányban játszottak.

Nem fizetnek túlságosan jól a bukmékerek az Atlético sikerére, és hogy őszinték legyünk, minket egy esetleges hosszabbítás sem érne váratlanul. Annak, hogy nem lesz három gól, 1.81 a szorzója jelenleg, ami csábítónak tűnik, ha a PSV képes lesz a Vicente Calderónban is ilyen jól bekkelni.

TippmixPro
  1 x 2
Manchester City-Dinamo Kijev 1.55 3.90 5.60
Atlético Madrid-PSV 1.40 4.25 7.70
2016-03-15;42