Tipp

Ismét erődemonstrációt tarthat a világelső

  • zotya1981

Rongyosra koptattuk már a Novak Djokovicsot dicsérő jelzőket, nem lehet belekötni, annyira tökéletes teniszt mutat be a szerb. Természetesen – Federer hiányában pláne – Dubajban is topfavoritnak számít, Robredo után a tunéziai Malek Jazirin is könnyen átléphet.

Djokovics a megnyert Australian Open után először vesz részt versenyen, kicsit mérges is lehet, mert Dubajban sem tavaly, sem 2014-ben nem sikerült nyernie, persze mindkétszer egy bizonyos Roger Federer állította meg.  A svájci klasszis távollétében most egyedül Wawrinka jelenthet rá veszélyt, de ez csak a hét második felének története lehet.

Formájának megfelelően kezdte a viadalt Tommy Robredo ellen hétfőn, 1 óra alatt, mindössze 3 játékot veszítve (6-1, 6-2) verte meg a még mindig top 50-es spanyol játékost – akinek még breaklabdáig sem sikerült eljutnia.

Malek Andrea féltestvére, Malek Jaziri sem igazán számíthat kegyelemre a szerbtől. A tunéziait már egyszer leírtam ezen a versenyen, Juzsnij akkor borzalmasan teniszezve mégis kikapott tőle – semmilyen következtetést nem vonnék le abból a találkozóból, Djoko és Misa között mára szakadéknyi a tudás- és sebességkülönbség.

Jaziri egyébként sincs igazán jó formában, a Juzsnij-meccs előtt három elég sima veresége volt, Granollers például 8, míg Müller 7 játék különbséggel verte.

Úgy vélem, az igazi értéket erre a meccsre a „kék-narancssárga” iroda kínálatában találjuk, ahonnan is az under 17-re esett a választásom. Számoljunk csak egy kicsit: az még egy 6-3, 6-2 arányú Djokovics-sikernél is push,  ami nálam 1.59-ért kihagyhatatlan ajánlatnak számít, mert maximum 3-4 játékot várok az észak-afrikaitól.

Brown, Verdasco, Nadal, Nisikori, Klizan, Murray, Isner – igazán hátborzongató, hogy e névsor mindegyik tagját megverte Djokovics under 17 játékos mérkőzésen az elmúlt 4 hónapban…

hatharom.com-tipp: 17 játék alatt
Odds: 1.59
Tét: 8/10
Eddig éri meg: 1.45