Tipp

Mexikóban is messze juthat a japán klasszis

  • Cesc18

Kei Nisikori a memphisi tornagyőzelme után Acapulcóban is az egyik topfavoritnak számít.

ATP Acapulco
Hatharom-tipp: Nisikori nyeri a 4. negyedet
Odds: 1.50
Eddig éri meg: 1.40
Tipperősség: 6/10

A héten két 500-as tornát is rendeznek, a nagyobb sztárok Dubajban indulnak, de azért az acapulcói szervezők sem lehetnek csalódottak, hiszen két top 10-es játékos náluk is tiszteletét teszi. Az a kettő, aki tavaly a döntőt vívta, vagyis David Ferrer és Kei Nisikori. Utóbbi jó eséllyel most is ott lesz a fináléban, hiszen nagyszerű formában érkezett a kaktuszok földjére.

A világranglista-hatodik japán játékos egy hete sorozatban negyedik alkalommal is behúzta a memphisi fedettpályás viadalt. Ezzel a bravúrral elég illusztris társaságba került, hiszen az aktív teniszezők közül csak Roger Federernek, Rafael Nadalnak és Novak Djokovicsnak sikerült ugyanazt a tornát zsinórban négyszer megnyernie.  

Egy hét pihenő után Acapulcóban is a trófea elhódítására készül. Az elődöntőig játszi könnyedséggel juthat el, a bukik mégis 1.50-es oddsot kínálnak erre. Egy meccsen már túl van, a holland Thiemo de Bakkert 6:0, 6:3-mal takarította el az útból. Két győzelmet kell tehát még aratnia az elődöntőig, a lehetséges ellenfelei pedig: Sam Querrey vagy Dudi Sela, a negyeddöntőben Victor Estrella Burgos, Taylor Fritz vagy Jeremy Chardy. 

Querrey ellen 5-3-ra áll a japán, viszont az elmúlt négy meccsüket egyaránt megnyerte ellene, köztük a legutóbbi memphisi elődöntőt is. Sela szintén nem okozhat gondot, az izraeli játékosnak a fénykorából még van top 10-es skalpja, de azóta már hat év eltelt. A negyeddöntőben Chardy lehetne a legmagasabban jegyzett játékos, akivel találkozhat. A franciát eddig háromból háromszor verte gyors borításon, legutóbb tavaly Párizsban. Estrella fantasztikus, ahogyan így 30 felett megtáltosodott, de a győzelmeit nem Nisikori kaliberű játékosok ellen aratja. Utoljára hagytam az amerikai csodasrácot. Fritz egyelőre zseniális, amit a felnőttek között mutat, harmadik ATP-tornáján már döntőbe jutott. Nyernie azonban nem sikerült, éppen Nisikoritól kapott ki, 4:6, 4:6-ra. 

Nisikori H2H eredménye a lehetséges ellenfeleivel szemben
Vs. H2H Legutolsó találkozás Eredmény
Sam Querrey 5-3 2016, Memphis 3:6, 6:3, 6:3
Dudi Sela 2-0 2012, Davis Kupa 6:3, 3:6, 4:6, 6:4, 7:5
Jeremy Chardy 3-2 2015, Párizs 7:6, 6:7, 6:1
Victor Estrella Burgos 1-0 2007, Sunrise 6:4, 6:0
Taylor Fritz 1-0 2016, Memphis 6:4, 6:4

Nem valószínű, hogy ebből az öt névből bárkinek is sikerül megállítania a japánt, egyiküknek sem túl jó match-up és egyébként is gyengébb képességű játékosok nála. Akárki is jöjjön vele szemben, meglepő lenne, ha 1.20-nál többet adnának rá, például Querrey ellen Memphisben is csak 1.16 volt, és az a papírforma, hogy ismét vele találkozik. Ebben az 1.50-ben komoly érték van.