Tenisz

Győzelemmel kezdhet Babos Dohában

  • hatharom.com

A magyar játékos az amerikai Madison Brengle ellen kezd a dohai kemény pályás tenisztornán.

Babos Tímea-Madison Brengle
Hatharom-tipp: Babos jut tovább
TippmixPro @ 1.85

A dubaji Premier-torna után jön egy újabb közel-keleti megmérettetés, ezúttal Doha ad otthont a lányok küzdelmének. Az összdíjazás közel 3 millió dollár, így a sztárok közül, aki egészséges, az tiszteletét is teszi ezen a viadalon. Első számú játékosunk, Babos Tímea nevével is találkozhatunk a főtáblán. A 22 éves magyar lányt az elmúlt hetekben mutatott remek teljesítményének köszönhetően már a top 50-ben jegyzik. Katarban három évvel ezelőtt járt legutóbb a főtáblán, akkor sikerült egy kört mennie. Most nehezebb ellenfelet kapott az amerikai Madison Brengle személyében, de véleményünk szerint ellene is favoritnak számít. Ezzel szembe megyünk a bukmékerekkel, az oddsmeterek ugyanis Timit hozták ki underdognak, igaz, folyamatosan közelítenek a szorzók egymáshoz, valahol már teljesen 50-50-re állnak. 

A soproni lány vasárnap már bemutatkozott Dohában, méghozzá párosban. Julia Görgesszel az oldalán magabiztos 6:3, 6:4-es győzelmet aratott, ami bemelegítésnek tökéletes volt. Most egyértelműen az egyénire koncentrál Babos, de ahogyan legutóbbi nyilatkozatában kiemelte, fontos, hogy párosban is jól menjen, ez jó felkészülés az egyesre. Ebből a szempontból jó partner számára a német teniszező, akinél szintén az egyéni élvez elsőbbséget.

Idén már közel 30 helyet javított a ranglistán a magyar játékos, meccsről-meccsre egyre nagyobb önbizalommal lép pályára. Amit a dubaji negyeddöntőben a US Open-döntős Roberta Vinci ellen mutatott, az több, mint meggyőző volt. Tény, hogy a kulcsszituációkban megremegett a keze, de az elég beszédes, hogy egy két és félórás meccsen csupán kétszer veszítette el az adogatását. A bukmékerek valószínűleg azért hozták ki favoritnak Brengle-t - aki egyébként hat hellyel hátrébb áll a világranglistán -, mert Dubajban ő is jól szerepelt, levadászta Jekatyerina Makarova és Petra Kvitová skalpját is. Ez azonban jelenleg nem akkora fegyvertény, ugyanis mindkét játékos elég gyenge formában van. Mondani sem kell, hogy egy jó passzban lévő Kvitová 6-0, 3-1-ről nem veszítette volna el a meccset...

Az amerikai lánynak nincs igazán nagy fegyvere, míg Babos a jó szervajátékára egyértelműen építhet, illetve a kemény alapvonalütéseire is. Ki kell emelni azt is, hogy edzőjével, Thomas Drouettal rendre jó taktikát dolgoznak ki. Ha egy nehéz meccsen is, de a magyar teniszező továbbjutását várjuk.