NB I

Fővárosi rangadót játszik a Ferencváros, ám a forduló derbijét Újpesten rendezik

Érdekes találkozók várnak ránk a 22. játékhéten. Vajon ezúttal is leadja a három pontot a Puskás Akadémia a Vidinek?

Négy hazai győzelem, két döntetlen mellett - ez a mérlege az OTP Bank Liga 21. fordulójának. Vagyis tulajdonképpen az esélyesebb csapatok sehol sem szenvedtek vereséget, ám a legegyértelműbb találkozó, a Videoton-Békéscsaba minden bizonnyal sokunk szelvényét elvitte. Lássuk, mikre és mennyiért fogadhatunk a 22. héten.

A 22. forduló oddsai
TippmixPro
  1 x 2
MTK-Békéscsaba 1.41 4.10 7.80
Újpest-Debrecen 2.28 3.25 3.00
Paks-Vasas 1.71 3.45 4.80
Haladás-Diósgyőr 2.00 3.40 3.50
Puskás Akadémia-Videoton 3.70 3.40 1.93
Honvéd-Ferencváros 5.70 3.50 1.61

Bravúrdöntetlen a Videoton vendégeként, előtte soványka vereség a Ferencvárostól - ezt a legtöbb kiscsapat talán aláírná idénykezdésnek, ám a Békéscsabának az ilyen minigyőzelmek nem segítenek sokat, a bennmaradásért jelentő 10. hely továbbra is fényévekre van Birtalan Botondéktól. Az MTK az elmaradt Paks elleni mérkőzés után, új vezetőedzővel sikeresen kezdte a tavaszt, Újpesten az egy pont is megbecsülendő. Ősszel Békéscsabán iksz lett a végeredmény, a kupában azonban a lila-fehérek jutottak tovább. Úgy véljük, botorság lenne 1.41-ért tenni a fővárosi csapatra, de ahogyan az idei három meccsükön, úgy szombaton se számítsunk sok gólra. Under a tippünk!

Két meccs, hat pont, 6-0-s gólkülönbség, fontos győzelem a kupában - akár még eredményesnek is titulálhatnánk a DVSC szezonkezdetét, amennyiben nem lennének belső problémák a csapatnál. Az Újpest is impozáns startot vágott, az MTK és a Vidi elleni négy pont még hazai pályán sem rossz, ráadásul a kupában ők is parádéztak. Egyértelmű tehát, hogy ez lesz a hét rangadója, mégpedig az igazi háromesélyes fajtából. A múltbéli eredményekből sem juthatunk messzemenő következtetésekre, igazán színes eredménysort produkáltak ugyanis a csapatok. Mondanunk sem kell, a mérkőzésnek kiemelt jelentősége lesz a második hely szempontjából, hiszen ha a DVSC elhozná mindhárom pontot a Szusza Ferenc Stadionból, úgy fellépnének a dobogó második fokára. Nehezen tippelhető, kemény mérkőzés lesz, amelyre érdemes kilátogatni - mivel meglepetésre a televízió nem közvetíti.

A forduló tippelhetetlenségi versenyét azonban nem az Újpest-Loki, hanem a Paks-Vasas nyerte. Csertői Aurél csapata nem csak öt mérkőzés óta nyeretlen, Bartháék pontosan 419 perce a kapuba sem tudtak betalálni, míg a Vasas a Haladás ellen szerzett három pontot. Októberben a zöld-fehérek győzni tudtak a Fáy utcában, ám nem vennénk rá mérget, hogy ismételten náluk landol majd a három pont.

Nem sokat számít, hogy a Haladás kikapott, a DVTK nyert, a     a vasi gárdát gondolja esélyesnek Sopronban, ahol a Hali ideiglenesen játssza mérkőzéseit. Egervári Sándor fiai egészen vállalható futballal tudták megverni a Honvéd együttesét idegenben, ám ne felejtsük el, a piros-fehérek mindezidáig csupán öt pontot gyűjtöttek otthonuktól távol. Egervári elégedetten nyilatkozott, dicsérte a támadójátékot és a védelmet is, így talán joggal bízhatnak benne a semleges szurkolók, hogy a Diósgyőr feltámad és szebb tavaszt látunk majd tőlük, mint őszt. Tippünk egyértelmű, ami valószínűleg az utolsó hét meccset figyelembe véve aligha lep meg bárkit is.

[2005892] 2016-02-27 15:30:00 Haladás - Diósgyőrx;10

1.93-ért a Videoton győzelme a Puskás ellen? Nyami! Lelkendeztünk volna egészen addig, amíg 2015 márciusában nem lett döntetlen a két csapat mérkőzése Felcsúton. Ráadásul a Videoton immáron a Pancho Arénában játssza mérkőzéseit, így közel sem biztos, hogy ezúttal is a szokásos forgatókönyv teljesül majd. Ha ezt a tényt megfűszerezzük még azzal, hogy alighanem egyeseknek fontosabb lenne a Puskás bennmaradása, mint mondjuk a Vidi második helye, valamint a fehérváriaknak reális esélyük van mondjuk a Magyar Kupából kivívni a nemzetközi szereplést, akkor az egyenlet végén az áll, ez a meccs inkább hazaira áll, mintsem Vidi-győzelemre. Hogy 3.70-ért megéri-e fogadni a Puskásra, az már más kérdés...

Tipikus egygólos vendégsiker várható a forduló zárómérkőzésén. A fővárosi rangadó egyértelmű esélyese a Ferencváros, noha a zöld-fehérek ősszel talán valamelyest meggyőzőbbek voltak, mint a fordulást követően. Marco Rossi Honvédja azonban változatlanul gyengélkedik, az elmúlt három meccsen három gyengébb csapat ellen is vereséget szenvedtek, ráadásul a kiesőhely is már csak öt pont távolságra van. Ősszel Thomas Doll csapata otthon tartotta a három pontot, mint ahogyan az utolsó négy bajnoki mind Fradi-győzelemmel végződött. Nem lesz mészárlás, nem lesz kiütés, de nyerni fog a Fradi, 1.61-ért pedig nem csak mi gondoljuk value tippnek, de varin is lecsapott rá a Protipp-ben.

2016-02-27;212
184980