Bundesliga

Jön a portugál-verők rangadója Leverkusenban

  • hatharom.com

A Bayer Leverkusen a Sportingot, míg a Borussia Dortmund a Portót győzte le csütörtökön az Európa Ligában. Vasárnap egymás ellen vívnak rangadót a német csapatok a Bundesligában.

A Bayern után a Dortmundot is megviccelné a Leverkusen.

A Gyógyszergyáriak a Sporting, míg a sárga-feketék a Porto legyőzésével hangoltak a Bundesliga 22. fordulójának vasárnapi rangadójára, avagy mind a Leverkusen, mind a Dortmund jó formában várja a BayArénában rendezendő találkozót.

A vendégek a Hertha elleni bajnoki találkozójukon kívül valamennyi meccsüket megnyerték tavasszal, avagy a Borussia remek passzban van 2016-ban. A sikereknek köszönhetően Thomas Tuchel együttese bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, az Európa Ligában pedig fél lábbal már a legjobb 16 között van, míg a bajnokságban továbbra is tapad a Bayern Münchenre.

A sárga-fekete kulcsjátékosok közül mindenki felépült sérüléséből, Pierre-Emerick Aubameyang is kipihente panaszát, avagy már csak Nuri Sahinra, és Sven Benderre nem számíthat Tuchel mester. Igaz, előbbi játékos az idén még pályára sem lépett a Bundesligában, míg utóbbi tavasszal harcképtelen, vagyis a legjobbjaikkal állhatnak fel a vendégek vasárnap.

[2002284] 2016-02-21 15:30:00 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmundx

Ami a hazaiakat illeti, a Leverkusen 2016-os produkciójára sem lehet panasz, hiszen a Német Kupából ugyan kiestek a Gyógyszergyáriak, az Európa Ligában továbbjutás küszöbén állnak, míg a Bundesligában felléptek a dobogóra.

A csapatnak idén is jól megy hazai pályán, összességében a legutóbbi 31 otthoni találkozójából 28-szor veretlen maradt (!) a piros-fekete társaság, s pár hete a Bayern München is csak egy pontot tudott magával vinni a BayArénából.

A Gyógyszergyáriak közel kilenc év után győznék le újra hazai pályán a Borussia Dortmund együttesét, de nehezíti dolgukat, hogy Roger Schmidt együtteséből vasárnap sérülés miatt Lars Bender, Robbie Kruse és Chicharito biztosan kimarad, míg Kevin Kampl játéka erősen kérdéses. Szerintünk a felek idei mérkőzésén is a jól bevált, "szokásos" tippet kell megjátszani, ami nem más, minthogy mindkét csapat szerez gólt, mivel a csapatok jó formában vannak, különösképp a támadók.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.05
[2002284] 2016-02-21 15:30:00 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmundx;