Bundesliga

Újabb nehéz meccs következik Dárdaiék számára

  • hatharom.com

A tavasszal szenvedő Hertha, a fél lábbal már a BL-negyeddöntőjében lévő Wolfsburgot fogadja szombaton.

Újabb nehéz meccs következik Dárdaiék számára.

Noha még mindig Bajnokok Ligája selejtezőt érő pozícióban van a Hertha együttese, a tavaszi szezon eddig nem Dárdai Pálékról szól. A fővárosi alakulat öt tétmeccse közül mindössze egyet tudott megnyerni, igaz, azzal a kék-fehérek bejutottak a Német Kupa elődöntőjébe. A maradék négy Bundesliga ütközeten három döntetlen és egy vereség a mérlege a HBSC-nek.

A legszembetűnőbb változás a csapat támadójátékának gyengélkedése, hiszen a bajnokságban háromszor sem találtak a kapuba 2016-ban, igaz, a Bremen ellen viszont három gólt is szereztek a berliniek. A védelemmel sincs minden rendben, hiszen, igaz, hogy a Dortmundot lenullázták, de a Stuttgart és a Bremen is megszórta a kék-fehéreket, de még az alacsonyabb osztályú Heidenheim is betalált kétszer. Nincs tehát igazán jó passzban a Hertha, hétvégén pedig az utóbbi hetekben formába lendülő Wolfsburg látogat az Olimpiai Stadionba.

[2002288] 2016-02-20 15:30:00 Hertha Berlin - Wolfsburgx

A Farkasok legutóbbi két tétmeccsüket zsinórban megnyerték, aminek köszönhetően feljebb kapaszkodtak a német bajnokság táblázatán, míg a Bajnokok Ligájában hatalmas lépést tettek a legjobb nyolc közé. Dieter Heckingnek és a csapatnak adott ultimátum tehát beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a Wolfsburg újfent jól szerepel.

Ez egyébként annak is köszönhető, hogy gyakorlatilag már mindenki bevethető a vendégeknél, hiszen a régóta sérült Bas Doston kívül már csak Diego Benaglio játékára nem számíthatnak a zöld-fehérek. Ám a kapus pótlása megoldható feladatnak tűnik, hiszen így ismét szerepet kaphat a belga válogatott kapuján dörömbölő Koen Casteels, aki a két legutóbbi győztes meccsen a kapuban állt és jó teljesítménnyel rukkolt elő.

A hazaiknál ugyanakkor Sami Allagui, Julian Schieber, Mitchell Weiser és Salomon Kalou is kimarad szombaton, ami egyértelműen nem Dárdaiék malmára hatja a vizet, ráadásul, ahogy fentebb is említettük, a csapat gyengélkedik. A Wolfsburg viszont lendületben van, erősebb és jobb játékosállománnyal rendelkezik, mint a HBSC, vagyis mindezek után egyáltalán nem lenne meglepő, ha legalább az egyik pontot magukkal vinnék a Farkasok a fővárosból.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Hertha vagy Döntetlen Hertha vagy Wolfsburg Döntetlen vagy Wolfsburg
1.45 1.30 1.43
[2002288] 2016-02-20 15:30:00 Hertha Berlin - Wolfsburgx;