Női kézilabda BL

Az ETO-ra olyan sima meccs vár, hogy még oddsot sem adtak rá

A múlt heti kőkemény mérkőzés után ebben a fordulóban egy lényegesen lazább találkozó vár a BL-ben a győri lányokra, hiszen a középdöntős csoport utolsó helyén álló Savehoz látogat a Rába partjára.

Fotó: gyorietokc.hu

A múlt héten Podgoricában elszenvedett vereséget követően gyakorlatilag eldőlt, hogy a Győr a második helyen zár a női Bajnokok Ligája kettes középdöntős csoportjában. A 9. fordulóban a magyar ezüstérmes a svéd bajnok Savehoffot látja vendégül, és ha nem történik meg az utóbbi évek legnagyobb szenzációja, a kisalföldi lányok tükörsima győzelemmel búcsúztathatják hazai pályán a csoportküzdelmeket.  "Tanulságos volt számunkra a podgoricai meccs, amelyet a későbbiekben be tudunk építeni a munkába. Egyrészt megerősített abban, hogy egy ilyen szintű csapat ellen mint a jelenlegi BL-címvédő, nem engedhetünk meg több perces hullámvölgyeket, hiszen kíméletlenül megtorolják. Másrészt viszont örülök, hogy a csapatban volt fizikai és mentális erő, hogy visszajöjjön a meccsbe, mindkét félidőben, ami a jövőre nézve is biztató" - nyilatkozta klubja honlapjának Ambros Martín.  "Keddtől már a következő meccsre készülünk, hazai pályán is meg kell vernünk a Savehofot, és tovább kell fejlődnünk, hiszen még mindig messze van a szezon vége, addig sok lépést kell megtennünk. Ami fontos, hogy a negyeddöntőbe már biztosan továbbjutottunk, de a csoporthelyezés tekintetében nem spekulálunk, az előttünk álló meccsre koncentrálunk, amelyet meg akarunk nyerni, és folyamatos fejlődést felmutatni." - fogalmazott a hispán tréner.

H2H
17.01.16 BL Savehof Győri ETO 18 : 26
23.11.14 BL Győri ETO Savehof 35 : 23
26.10.14 BL Savehof Győri ETO 21 : 38

"Kötelezőnek tekintjük  a két pont begyűjtését, szükségünk van rá, de legfőképp arra, hogy mindig jobb játékot tudjunk mutatni. A felkészülésünk nemcsak a Savehof elemzéséből áll a héten, hanem saját vasárnapi hibáinkat is alaposan kielemeztük, hogy a továbbiakban javítani tudjuk őket. Az edzések nagyon kemények, harcosak, de nincs mese, nagyon komolyan kell vennünk minden ellenfelet, mert innentől már nincs könnyű meccs." - számolt be a heti történesekről Orbán Adrienn, a győriek szélsője.

A zöld-fehérek soraiból ezúttal is hiányozik majd Tomori Zsuzsanna, Görbicz Anita, Korsós Dorina, Bódi Bernadett és a nemrégiben térdműtéten átesett Planéta Szimonetta. A hiányzók ismeretében sem kell azonban aggódnia a drukkereknek, hiszen a Győr jelen pillanatban klasszisokkal jobb együttes a svédnél, így a péntek esti találkozó egyetlen kérdőjele, hogy mennyivel lépi le ellenfelét az ETO.

A Tippmixpró-nál például 100 forintra csak egyet fizetnek a hazai győzelem esetén, az mindenesetre érdekes, hogy az állami fogadóirodánál nem mertek (?) kiegészítő fogadásokra piacot nyitni. A külföldi bukmékerirodáknál egyébként a 10 gólos győri sikerre (Győr -9,5) 1.80-as szorzó körül fizetnek.

Fogadás a végeredményre    
Győr Döntetlen Savehof
1.01 23.00 22.00
Győri Audi ETO KC - Savehof
Bajnokok Ligája, középdöntő, II-es csoport. 9. forduló
Győr, péntek 19.00
Vezeti: Viktorija Kijauskaite, Ausra Zaliene (litvánok)
Tv:Sport1
Tabella
1. Buducnost 8 6 1 1 213:164 13
2. Győri ETO 8 5 1 2 196:182 11
3. Vardar SCBT 8 5 0 3 215:196 10
4. CSM Bucuresti 8 3 1 4 192:192 7
5. Midtjylland 8 2 1 5 176:206 5
6. Savehof 8 1 0 7 173:225 2