Premier League

Még az Arsenal legendája szerint is a Tottenham a favorit

Paul Merson szerint helyzeti előnye van a Spursnek azzal, hogy nem kell a BL-re is figyelniük.

Mindent elmond az idei Premier League erőviszonyairól, hogy négy csapatnak van még mindig reális esélye a bajnoki címre. A szezon előtt aligha gondoltuk volna, hogy a kvartettben nem lesz benne sem a Chelsea, sem pedig a Manchester United, valamint a négyes legesélytelenebb gárdája éppen a Manchester City lesz. De a Tottenham Hotspur és a Leicester City fantasztikus menetelése egyértelműen jót tett a ligának, amelyben egyértelműen az utóbbi évek egyik legjobb hajrája elé nézünk.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
TippmixPro
Arsenal 2.50
Tottenham 3.50
Leicester City 3.85
Manchester City 7.25

A Rókákról korábban napokon át áradoztunk, ám talán méltatlanul kevés szó esik Mauricio Pochettino csapatáról, a Tottenhamről, amely legutóbb éppen az Etihad Stadionban tudott nyerni, ezzel pedig tartja a lépést az élre vágyó Arsenallal. Habár a bukik még mindig kételkednek abban, hogy a Sarkantyúsok valójában odaérhetnek az első helyre, Paul Merson, korábbi szövetségi kapitány szerint igenis komolyan kell venni Harry Kane-éket.

"Én úgy vélem, jelenleg a Tottenham a legesélyesebb a bajnoki elsőségre. Pochettino agresszív, erős csapatot épített fel, az erőnlétük pedig lenyűgöző. A különbséget jelenleg ott látom, hogy több olyan játékosuk is van, aki egyszerre iparos és technikás játékos, vagyis nagyon sokoldalú a játékosanyag.

A bajnokesélyesek hátralévő sorsolása
  Leicester City (53) Tottenham (51) Arsenal (51) Manchester City (47)
27. forduló Norwich Swansea @Manchester United @Newcastle
28. WBA @West Ham Swansea @Liverpool
29. @Watford Arsenal @Tottenham Aston Villa
30. Newcastle United @Aston Villa WBA @Norwich
31. @Crystal Palace Bourtnemouth @Everton Manchester United
32. Southampton @Liverpool Watford @Bournemouth
33. @Sunderland Manchester United @West Ham WBA
34. West Ham @Stoke Crystal Palace @Chelsea
35. Swansea WBA @Sunderland Stoke
36. @Manchester United @Chelsea Norwich @Southampton
37. Everton Southampton @Manchester City Arsenal
38. @Chelsea @Newcastle United Aston Villa @Swansea
@: Idegenben

Kíváncsi vagyok, mi zajlott hétfőn a csapat vezetőségében, miután legyőzték a Manchester Cityt. Be kell áldozniuk a többi sorozatot, ha a bajnokságban sikeresek akarnak lenni, mindenhol ugyanis nem lehet a maximumot kihozni a csapatból. Az hosszútávon nem lesz jó, ha csütörtök-vasárnap ritmusban kell pályára lépniük, így pedig a Spurs mindig győzelmi kényszerrel játszik vasárnap. Úgy vélem, még a Leicester City bajnoki címénél is nagyobb bravúr lenne, ha Pochettino csapata behúzná a Premier League-et és az Európa Ligát is" - mondta Merson.

Habár Pochettino korábban elmondta, minden sorozat ugyanolyan fontos a számukra, a Sarkantyúsok sorsolása pokolian nehéz. Fogadják még az Arsenalt, a Manchester Unitedet és a Southamptont, valamint utaznak a Liverpoolhoz és a Chelsea-hez.

2016-02-27;47
2016-02-28;47
184314