EL

A Porto megtréfálná a Dortmundot

  • hatharom.com

A tavasszal szenvedő német csapat otthonában érne el jó eredményt a portugál óriás.

A Porto megtréfálná a Dortmundot.

Az Európa Liga legjobb 16 közé jutásáért folytatott párharcok odavágói közül az egyik legizgalmasabb mérkőzés kétségkívül a Dortmund-Porto ütközet lesz. A hazaiaknak ugyan jönnek az eredmények tavasszal, de a mutatott játékkal vannak gondok, míg a vendégek most lendültek bele.

A német csapat tavasszal ötből négy tétmeccsét is megnyerte, bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, míg a bajnokságban továbbra is tapad az éllovas Bayern Münchenre. Azonban a Borussia 2016-os produkciója elmarad a 2015-östől, igaz, a magabiztos labdabirtoklás továbbra is megvan Thomas Tucheléknél, ám a kidolgozott helyzetek értékesítésével vannak problémák. Persze, mivel sok lehetőséget teremtenek maguknak a sárga-feketék, ez vélhetően előbb vagy utóbb megváltozik majd. Az viszont biztos, hogy a csapat gólzsákja, Pierre-Emerick Auabameyang könnyen lehet, hogy kihagyja a csütörtöki találkozót sérülése miatt, szintúgy, mint Sven Bender és Nuri Sahin.

[2148507] 2016-02-18 19:00:00 Borussia Dortmund - FC Portox

Ami a vendégeket illeti, a Porto az Arouca elleni óriási pofont követően egy hatalmas bravúrt könyvelhetett el, hiszen az ősi rivális Benfica otthonában sikerült győznie pénteken. A mérkőzés képe alapján a lisszaboni csapatnak állt a zászló, azonban mivel a kék-fehérek támadói remekül használták ki helyzeteiket, így végül győzelmet arattak José Peseiro tanítványai.

A múlt heti csata hősei közül a két Pereira, Danilo és Maxi eltiltás miatt, míg Marcano sérülés miatt marad ki a portugáloktól. Ennek köszönhetően a Porto védelme a szokásosnál gyengébb, illetve alkalmi lesz, a vendégek mesterének vélhetően be kell vetnie a 19 éves, rutintalan középhátvédjét, Diogo Verdascát.

Az életveszélyes csatártrió - Yacine Brahimi, Jésus Manuel Corona, Vincent Aboubakar - viszont ott lesz a pályán, avagy ismét várható legalább egy találat a feljövőben lévő, lélektanilag jó passzban lévő Portótól. Ez a hazaikról is elmondható, akik, ha jobban koncentrálnak a befejezéseknél, akkor biztosan betalálnak a portugáloknak, ám a védelmük továbbra sem egy életbiztosítás. Perpillanat a hazai pályán játszó BVB felé hajlik a mérleg nyelve, ám a németek sikerében nincs érték, a mindkét csapat gólt szerez opcióban, az eddig elhangzottak tükrében, annál inkább.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.85 1.75
[2148507] 2016-02-18 19:00:00 Borussia Dortmund - FC Portox;