Snooker

Nem csak Ronnie, de mi is nagyot kaszálhatunk, ha maximumot lök

  • hatharom.com

Tartozik az angol zseni egy 147-tel a walesi közönségnek, ha valamikor, akkor ezen a héten megéri erre fogadni.

A snooker élő legendája, az ötszörös világbajnok Ronnie O'Sullivan olyat tett a héten zajló Welsh Openen, amire talán még soha korábban nem volt példa. A Barry Pinches elleni első fordulós mérkőzésén az ötödik frében úgy tűnt - 14 piros és 13 fekete már a helyén volt -, hogy egy újabb maximummal növeli a rekordját, már a walesi publikum is dörzsölte a tenyerét, ekkor azonban váratlanul az angol klasszis a 14. fekete helyett rózsaszínt lökött, így 147 helyett csak 146-os break lett. A biztosítékot a mérkőzés utáni interjúja verte ki igazán, amiben kitért erre az esetre és azt mondta, ha majd nagyobb lesz a maximumért járó nyeremény, akkor meglöki. 

Többen kritizálták emiatt Ronnie-t, többek között jó barátja, a Profi Snooker Világszövetség elnöke, Barry Hearn is: "Ez nem bűncselekmény, de szégyen. A játékosok doga, hogy kiszolgálják a nézőket, hogy jó színvonalú, szórakoztató meccseket lássanak. Bárki, aki nem tesz meg mindent ennek érdekében, az elfogadhatatlan és tiszteletlen a fizető közönséggel szemben".

A legnagyobb ír bukmékerirodától megszokhattuk már, hogy mindenféle "buliban" benne vannak, ebből a sztoriból sem maradhattak ki. Miután az angol géniusz a pénzt keveselte - ami a maximumért ezen a tornán 10 ezer angol font -, így az iroda kiállított egy 61 ezer angol fontról szóló csekket, amit akkor kap meg Ronnie, ha lök egy 147-et Cardiffban.

"Ez jobban tetszik! Azt mondom, ha sikerült 147-et löknöm, akkor ebből 11 ezret felajánlok jótékonysági célokra" - reagált Ronnie a Twitter-oldalán.

A maximummal mindig nagyot lehet szakítani, O'Sullivan szerdai, Jimmy Robertson elleni meccsén például 67-szeres pénzt ér, ha az angol lök egy 147-es break-et. Nála mindig benne van, a formája ráadásul egészen kiváló, kedden 98%-os (!) golyóbelökéssel jutott tovább.