La Liga

Kulcsmeccs vár idegenben a Barcelonára

Régi cimborájával babrálhat ki Luis Enrique a 16. forduló elhalasztott mérkőzésén, amikor a Barcelona a Sporting Gijon vendége lesz.

Évekig futballozott egymás ellen, majd egymás oldalán is Abelardo Fernández és Luis Enrique. A Sporting Gijon és a Barcelona szakvezetője most először csaphat össze edzőként a bajnokságban, ahol a katalán csapatnak nagyon fontos lenne nyernie az El Molinonban.

A 16. forduló Klubvilágbajnokság miatt elhalasztott záró mérkőzése már csak azért is kiemelten létfontosságú, mert egy esetleges Barca-siker esetén a gránátvörös-kékek előnye visszaállna hat pontra az Atlético Madriddal szemben. Lucho örömmel gondolt vissza ugyan a Gijonban eltöltött évekre, ám a győzelem most mindennél fontosabb számára. "Egészen gyerekkoromtól kezdve a Sporting alkalmazásában álltam, sok mérkőzésüket láttam, édesanyám zászlót is készített nekem. Különleges élmény lesz visszatérni az El Molinonban. Ugyanakkor most a Barcelona sikeréért dolgozom, és győzni szeretnénk.

Abelardóval rendkívül jó a viszonyom, egészen hét éves korunk óta. Őt is és a családját is nagyon szeretem, fontos része az életemnek. Edzőként még nem csaptunk össze, de figyelemmel kísérem a karrierjét, nagyon tisztelem a munkáját. Nagyon kiegyensúlyozott, egységes csapatuk van, a stadion pedig, ahol játszanak, fantasztikus. Remélem, nem szakad meg a 30 meccses szériánk, de ha valahol ki kell kapni, akkor az legyen az El Molinonban" - nyilatkozta Lucho.

[2030237] 2016-02-17 18:30:00 Gijon - Barcelonax

Több pihenő játékos is várható a Barcelonánál, így Masip, Douglas, Jord Alba, Sandro és Sergi Roberto sem utazott el Messiékkel Gijonba, míg a hazaiaknál a házi gólkirály Sanabria, a támadó középpályás Ndi és az egyik középhátvéd, Espinosa is hiányozni fog.

[2030237] 2016-02-17 18:30:00 Gijon - Barcelonax;10

Luis Enrique szavaiból óriási tiszteletet lehet kiérezni, nem gondoljuk, hogy úgy küldi fel a fiait, hogy tömjék ki a Gijont, és alázzák meg a kiscsapatot saját közönségük előtt. A piros-fehérek egyébként is jól szerepelnek hazai pályán, három meccs óta veretlenek, ráadásul egy gólnál nagyobb különbséggel csak egyszer kaptak ki. Szűkös Barca-siker várható, nálunk az 1-2-es végeredmény a legvalószínűbb.

hatharom.com-tipp: Barcelona+4.5 gól alatt
TippmixPro @1.70
[2030237] 2016-02-17 18:30:00 Gijon - Barcelonax;
185816