Vízilabda

Sima meccs előtt a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott ismét könnyedén győzheti le Grúzia legjobbjait a Világligában.

Sima meccs előtt a Benedek-csapat.

A sikeres Eb-szereplést követően ismét jelenése van a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a Világligában. A Benedek-csapat ezúttal Grúzia legjobbjaival méri össze tudását kedd délután, méghozzá Tbilisziben, ahol csak és kizárólag az lehet a kérdés, hogy hazánk fiai hány találattal nyernek a keletiek ellen.

Válogatottunk szövetségi kapitánya a szerbiai gárdához képest alaposan felforgatta együttesét, újfent a fiatalok bizonyíthatnak a Világligában. Igaz, ebben közrejátszottak sérülések is, a csapat kapitányának, Varga Dánielnek, bordasérülése a vártnál lassabban gyógyul, így ahogy a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája találkozót, úgy a grúziai meccset is kihagyja.

A magyar válogatott kerete Grúzia ellen
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda).
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Jansik Dávid, Vámos Márton, Fülöp Bence, Mezei Tamás (mind Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Zalánki Gergő (mindkettő ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo).
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

A fiatal játékosok mély vízbe dobása nem meglepő, egyébként is a keletiek nem képviselnek nagy játékerőt, hiszen a grúzokat az Eb nyolcaddöntőjében 14-3-ra győzte le Benedek Tibor együttese, a Világliga hazai találkozóján szintén magabiztos, 17-10-es magyar siker született.

"Pár dolgot gyakoroltunk, hogy legalább tudjuk, mit fogunk játszani kedden. A hétfői nap az szinte rámegy az utazásra, mivel maratoni utazás lesz. Szerintem készen állunk. A cél, azon kívül, hogy el kell hozni a három pontot, nem más, minthogy egy-két játékost, még jobban megismerjek, akikre egyébként nagyon kíváncsi vagyok." - mondta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Nagy Viktorék sikere tehát borítékolható, háromesélyben speciel szorzót sem kínálnak a magyar válogatott győzelemére. A hendikep, illetve a gólok száma alatt, felett határ, ismerve a magyar válogatott keretét, nagyon jól van belőve.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Grúzia Döntetlen Magyarország
15.00 15.00 -
Vízilabda Világliga - az A-csoport állása
# Válogatott M Gy V GA P
1. Görögország 3 3 0 47:21 9
2. Magyarország 3 2 1 41:30 6
3. Románia 3 1 2 24:44 3
4. Grúzia 3 0 3 31:48 0