NB I

Fővárosi rangadó és könnyű Fradi-győzelem következhet

Érthető módon az OTP Bank Liga 21. fordulójából nem minden mérkőzésre fogadhatunk még hétfőn.

Különösebben izgalommentes fordulón vagyunk túl, hiszen a Honvéd-Haladás találkozót leszámítva nem volt meglepetés az OTP Bank Ligában. Az előttünk álló játéknapon is kevés lesz az igazán érdekes összecsapás, hiszen az élen álló csapatokra könnyebb mérkőzés vár, a leginkább kiemelkedő találkozónak az Újpest-MTK tűnik.

A 21. forduló oddsai
TippmixPro
  1 x 2
Diósgyőr-Honvéd 2.16 3.30 3.15
Vasas-Haladás 3.05 3.25 2.25
FTC-Puskás Akadémia 1.23 5.50 11.00
Videoton-Békéscsaba 1.31 4.70 9.50
Debrecen-Paks x.xx x.xx x.xx
Újpest-MTK 1.83 3.40 4.10

Merthogy a lila-fehérek annak ellenére, hogy favoritok voltak a Videoton ellen, több sportfogadót is megleptek győzelmükkel a fehérváriak ellen, jóllehet, a reális végeredmény körülbelül a 2-4 lett volna. Vignjevics csapata ezzel egyik legfőbb üldözőjétől lépett el három ponttal, illetve megőrizte tizennyolcpontos hátrányát az élen álló Fradival szemben. A kék-fehéreknél kicsit megnyújtották azonban a téli szünetet, "köszönhetően" a paksiaknál történt baktériumfertőzésnek. Az oddsokból is kitűnik, a pályaválasztó csapat a rangadó esélyese, és ha azt nézzük, hogy az MTK október közepe óta nem tudott idegenben meccset nyerni, akkor ezen nem is csodálkozhatunk nagyon. Nem várható túlságosan nagy gólparádé, az őszi 2-2 után ezúttal egy soványka hazai siker néz ki, ám 1.83-as oddson nem tartjuk kihagyhatatlan tippnek a "H"-t.

Az egyik legjobb formában lévő csapat a biztos kieső ellen - mi ez, ha nem országos egyes? Annak ellenére, hogy a Videoton pont nélkül távozott a Szusza Ferenc Stadionból, Horváth Ferenc a látottakkal nem lehet elégedetlen, csapata ugyanis kifejezetten tetszetősen, jól játszott, csak azok a bizonyos befejezések. Ezzel szemben a Békéscsaba egyetlen "győzelme", hogy a Ferencváros ellen szorossá tudták tenni a mérkőzést. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Sóstói Stadion felújítása miatt ez lesz az első bajnoki, amelyet a piros-kék gárda Felcsúton játszik, vagyis éppen ott, ahol a Csaba egyetlen idegenbeli sikerét aratta a 2015/16-os esztendőben. Persze ez igencsak gyengécske érv az x2 mellett, nem is szántuk annak, mivel a fehérvári csapat győzelme 1.31-ért is rendkívül jó tipp.

Kevésbé tűnik value tippnek azonban a Ferencváros Puskás Akadémia elleni győzelme. És nem azért, mert felcsútiak nyerni tudtak hétvégén, nem is azért, mert a Fradi csak egy góllal nyert Békéscsabán, egyszerűen csak az 1.23-as odds a Bödét nélkülöző FTC-re nem reális. Emlékezhetünk, az első csapat, amely pontot rabolt a IX. kerületiek ellen, az éppen a Puskás Akadémia volt még szeptember végén, ráadásul eddig mindig szoros meccset játszottak a Ferencváros pályaválasztásával is.

Bravúrgyőzelem a Haladástól Kispesten, sima vereség a Vasastól Debrecenben. Ennek fényében érthető, hogy a szombathelyiek favoritként utaznak Angyalföldre is, ám a piros-kékek utolsó két hazai bajnokijukat behúzták. Igazi értékmérő lesz ez a Vasas számára, hiszen ha a Halit sem sikerülne két vállra fektetni a Fáy utcában, akkor elég nehéz elképzelni, hogy végül kiharcolják a bennmaradást Korcsmárék. Ősszel Vas megyében megosztoztak a pontokon a csapatok, ám az elmúlt években rendre meggyűlt a baja a zöld-fehéreknek aktuális riválisukkal. Országos iksznek tűnik ez így elsőre.

Rutinos olvasóink tudják, hétről-hétre két csapat szorzóján csodálkozunk el nagyon, az egyik a Videoton, a másik a Diósgyőr. "De nem lehet ennyire gyenge ez a DVTK" - hangzik el minden héten, majd aztán folyamatosan azon kapjuk magunkat, hogy a válasz csak egy egyszerű "de". Egervári Sándor fiai hétvégén Felcsúton maradtak alul, míg a Honvéd hazai pályán kapitulált a Hali ellen. Még mindig azt mondjuk, hogy jobb csapat a miskolci, mint amit mutat, ráadásul az utolsó három Dió-Honvéd 1-esre végződött, de 2.16-ért fogadni erre a csapatra... Maradjunk inkább az undernél, habár a két csapat közös múltja nem feltétlenül emellett érvel.

Érthető okokból a bukik egyelőre nem vállalkoztak oddsot adni a DVSC-Paks mérkőzésre, a vendégeknél uralkodó bizonytalan helyzet miatt. Mindazonáltal a hazai sikerre ne várjunk gigaoddsot, és nem csak azért, mert a Paks rosszul fejezte be az őszi idényt, a Loki viszont remek formában kezdte a tavaszit, de a Tolna megyeieknek az elmúlt években csak elvétve akadt sikerélményük a Cívisvárosban. Tippünk szerint 1.40 körül lesz a hazaiak szorzója, de reménykedünk egy barátságos 1.50-ben is.

2016-02-20;212
184980