Premier League

Listavezető az Arsenal, kilencedik a Leicester - legalábbis a bukik tabelláján

Ha mindig a papírforma érvényesülne a PL mérkőzésein, az Arsenalnak kétszer annyi pontja lenne, mint a Leicesternek.

Nehéz a bukikat megverni, hiszen ők mindig mindent jobban tudnak, és csak nagyon ritkán hibáznak. Ezt az alapvető tézist minden fogadó jól ismeri, ám amikor jön egy olyan szezon, mint az idei Premier League, akkor ők is tehetetlenek, próbálnak folyni az árral és reagálni az eseményekre. Lássuk, hogyan is festene az angol bajnokság tabellája, ha minden mérkőzésen a legkisebb odds nyer.

Nem túl nagy meglepetés, a legnagyobb eltérés az élcsapatok esetében figyelhető meg. Az Arsenal a 25 fordulóból ugyanis mindössze egyetlen egyszer nem volt favorit (a Chelsea pályáján), így nekik teoretikusan 72 pontjuk van, míg a Manchester Citynek 22-vel, a Manchester Unitednek pedig 25-tel lenne több egysége. A legnagyobb differencia természetesen a Chelsea esetében látható, ők 63 helyett csupán 30 ponttal rendelkeznek.

De nem csak a topcsapatok esetén, a kicsiknél is voltak nagyobb eltérések. A Sunderlandnek például több, mint kétszer annyi pontja van, mint ahányszor favoritok voltak, míg az Aston Villa a képzeletbeli tabellán még csak nem is áll kiesőhelyen.

A tabella persze igencsak elméleti, hiszen egyik helyen sem számol a döntetlennel, mint lehetséges opcióval, ám az beszédes, hogy a Leicester Citynél a folyamatos jó eredmények hatására is maradt a 17 pontos különbség a valós és a fantáziatabella között, ezzel pedig utóbbi esetében pontosan feleannyi ponttal állnak, mint a listavezető Arsenal.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
TippmixPro
Leicester City 3.05
Arsenal 3.10
Manchester City 4.30
Tottenham 5.50

25 forduló elteltével a bajnokság favoritja továbbra is a Leicester City, amely csapat csak egy hangyányival előzi meg a    -nál az ötpontos lemaradásban lévő Arsenalt. A két fő bajnokesélyes hétvégén az Emirates-ben találkozik egymással.

2016-02-13;47
2016-02-14;47
184314