Premier League

A bajnoki cím a tét Manchesterben

  • hatharom.com

Szombat kora délután a második helyezett Manchester City a Premier League listavezetőjét, a Leicestert látja vendégül.

A bajnoki cím a tét Manchesterben.

Igen komoly rangadót rendeznek szombat kora délután a Premier League 25. fordulójában, hiszen a listavezető Leicester City teszi tiszteletét az Etihad Stadionban. A tét óriási, gyakorlatilag a bajnoki cím forog kockán.

Manuel Pellegrini csapata egyre inkább kezd formába lendülni, az Égszínkékekből előjött a gyilkos ösztön a szezon második felére, hiszen legutóbbi öt találkozójukból négyet is meg tudtak nyerni a manchesteriek, és még minden sorozatban állnak. Pedig nem is oly rég a gárda idei egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Kevin De Bruyne sérülés miatt hosszú időre kidőlt. A belga válogatotton kívül még jó néhány játékosára - Samir Nasri, Eliaquim Mangala, Wilfried Bony, Vincent Kompany, Jesús Navas Doubtful, Fabian Delph - nem számíthat a chilei szakvezető, avagy fel lesz adva a hazaiaknak a lecke hétvégén.

[1988954] 2016-02-06 13:45:00 Manchester City - Leicesterx

Merthogy a Leicester bombaformában van, a Rókák sorra nyerik a bajnoki mérkőzéseiket, és számottevő hiányzóval nem kell számolnia Claudio Ranierinek. A kék-fehérek hétközben a Liverpoolt fektették könnyedén két vállra Jamie Vardy szenzációs találataival, avagy a csapat első számú sztárja is jó passzban van. Ráadásul a Leicesternek nem is otthon, hanem házon kívül megy jobban, a Premier League legjobb idegenbeli mutatójával rendelkezik a csapat, mindössze egyszer kapott ki házon kívül.

A támadósor mellett a védelem is remekel, hiszen Kasper Schemichelék az utolsó hat bajnoki találkozójuk közül öt alkalommal sem (!) kaptak gólt, igaz, egy olasz szakvezető csapatánál mi mást is várhatnánk. Ugyanakkor nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a szombati találkozót követően is elmondható lesz a gárdáról, hiszen a Manchester Citynek hazai pályán nagyon megy, legutóbbi 19 Etihad Stadionbeli meccséből 16-ot megnyert.

Egyébként is az Égszínkékeknek a Leicester az egyik kedvenc ellenfele, hiszen a felek legutóbbi kilenc egymás elleni meccsén nem kaptak ki a manchesteriek. Azonban most olyan formában vannak a gárdák, hogy tényleg bármi megtörténhet a pályán, abszolút háromesélyes párharcról beszélünk. Éppen ezért véleményünk szerint a mindkét csapat szerez gólt típusú fogadási opcióban van a legnagyobb érték.

Mindkét csapat szerez gólt - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[1988954] 2016-02-06 13:45:00 Manchester City - Leicesterx;