Premier League

Tovább menetelhet a Chelsea

  • hatharom.com

Guus Hiddink zsinórban negyedik idegenbeli sikerét arathatja a Chelsea menedzsereként.

Tovább menetelhet a Chelsea.

Guus Hiddink a 2015-2016-os szezonban a Watford ellen irányította először a Chelsea-t, a karácsonykor lejátszott találkozó pedig 2-2-es döntetlennel ért véget, méghozzá úgy, hogy Oscar a hajrában büntetőt hibázott. A holland mester szerdán szeretné legyőzni a Lódarazsakat, erre pedig minden esélye megvan.

Noha a felek legutóbbi találkozója óta alig egy hónap telt el, a londoni alakulat játéka alaposan megváltozott, méghozzá pozitív irányban, mivel többek közt a holland mesterrel még nem kapott ki a Chelsea. A Kékeknek főleg házon kívül megy jobban, hiszen legutóbbi három idegenbeli tétmeccsüket zsinórban lehozták, vasárnap 5-1-re nyertek a másodosztályú MK Dons otthonában, de ezen időszakban az Arsenalnál is vizitáltak. Na, meg amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy a korábban sokat kritizált londoni védelem, az utolsó három idegenbeli bajnokiján nem kapott gólt.

Az FA Kupa meccset még azért is érdemes kiemelni, mert Eden Hazard megtörte 2015 májusa óta tartó gólcsendjét, míg Oscar ismét kitett magáért, az első félidőben mesterhármast szerzett. Komoly sérültje, eltiltottja nincs a vendégeknek, egyedül Willian játéka kérdéses, de a hírek szerint tudja vállalni a játékot, szintúgy, mint Alexandre Pato, az új igazolás viszont a kispadon kezdhet.

[1988944] 2016-02-03 20:45:00 Watford - Chelseax

Ami a hazaiakat illeti, a Watford együttese a december végi, január eleji találkozókon igen rosszul teljesített, ám hétvégén az FA Kupában, míg előtte egy héttel a Premier League-ben is sikert aratott, avagy a Lódarazsak ismét kezdenek formába lendülni.

A szakmai stábnak tehát sikerült felráznia a csapatot, de lehet, hogy az is ösztönözte a játékosokat, hogy a gárdánál igen nagy népvándorlás volt januárban, hiszen heten távoztak, míg öten érkeztek, az új arcok közül Nordin Ambrabat, Mario Suárez, Abdoulaye Doucouré és Costel Pantilimon neve cseng jól. Közülük nem tudni még, hogy ki jut szóhoz, az viszont biztos, hogy Nathan Aké, a csapat egyik legjobbja nem lép pályára, hiszen a kölcsönszerződés értelmében a nevelőegyüttese ellen nem szerepelhet.

Mindezek után nem lesz egyszerű a Watfordnak a keddi meccs, főleg úgy, hogy a csapatnak nem igazán megy a Chelsea ellen, hiszen a Kékektől a legutóbbi kilenc meccsükből nyolcon is legalább két gólt kaptak, és ezen találkozók alkalmával egyszer sem tudták legyőzni a londoniakat. Most is úgy véljük, hogy a vendégeknek áll a zászló, s szerintünk nem is hibáznak Guus Hiddinkénk. A Chelsea győzelmével pedig most igen jól lehet kaszálni, hiszen közel kétszeres szorzót kínálnak a bukmékerek a fővárosiak sikerére.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Watford Döntetlen Chelsea
3.85 3.20 1.96
[1988944] 2016-02-03 20:45:00 Watford - Chelseax;