Premier League

Ha bajnok akar lenni a Leicester, le kell győznie a Liverpoolt

  • hatharom.com

A Rókák ezen a héten két rangadót is vívnak, kedden a Vörösöket látják vendégül a King Power Stadionban.

Ha bajnok akar lenni a Leicester, le kell győznie a Liverpoolt.

Sorsdöntő hét vár a Leicester City együttesére, hiszen a Rókák kedden a Liverpoolt fogadják, majd szombaton a Manchester Cityhez látogatnak. Öt nap leforgása alatt, akár kilencpontosra is növelhetik előnyüket a Premier League táblázatának élén, de akár hárompontos hátrányba is kerülhetnek.

A december végi, január eleji rohanást követően ismét formába lendültek Claudio Ranieriék, legutóbbi bajnoki mérkőzésükön 3-0-ra verték meg a Stoke együttesét hazai pályán. Mivel sem a Ligakupában, sem az FA Kupában nem volt érdekelt a Leicester, így James Vardyék kereken 10 napot (!) tudtak pihenni a keddi ütközetre, vagyis a szokásosnál jóval frissebben és fittebben várják a Liverpool elleni rangadót. A nagy pihenésnek köszönhetően a kisebb sérülések is rendbe jöttek a csapatnál, így már csak Jeffrey Schlupp és Matthew James marad ki biztosan a gárdából, de utóbbi játékos például még pályára sem lépett az idei szezonban, avagy a lehető legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára az olasz mester.

[1988941] 2016-02-02 20:45:00 Leicester - Liverpoolx

Noha a vendégek legutóbbi bajnokijukat behúzták a Norwich otthonában egy nem mindennapi mérkőzésen, és a Ligakupában is eljutottak a döntőbe, továbbá még az FA Kupában is állnak, nem igazán mondható el Jürgen Kloppékról, hogy minden klappolna.

A Liverpool legutóbbi két meccsén, egyiken 120 percet volt pályán, még csak gólt sem lőtt, igaz, nem is kapott. Másrészt Roberto Firminóék nem tudtak rápihenni a mérkőzésre, egyébként is jócskán el vannak fáradva, hiszen 2016-ban immáron kilenc (!) tétmérkőzést vívtak meg, összehasonlításképp a hazaiak "csak" hatot. Ráadásul a vendégeknél továbbra is rengeteg a sérült, a német szakvezető ezúttal nyolc futballistájára sem számíthat.

Mindezekből az derül ki, hogy egyértelműen a Leicesternek áll a zászló, pláne ha hozzátesszük azt, hogy a Rókák a legutóbbi 16 bajnoki meccsükből 15-ön veretlenen maradtak, és az utolsó három hazai bajnokijukon még csak gólt sem kaptak. Ugyanakkor, a Liverpool a legutóbbi hét City ellen megvívott összecsapáson nem kapott ki, ráadásul decemberben egy igen egyhangú találkozón Jürgen Kloppék le tudták győzni Claudio Ranieriéket. Arról nem is beszélve, hogy a Vörösök házon kívül teljesítenek idén jobban, ráadásul a Leicesterrel ellentétben nincs veszítenivalójuk kedden, s ugye simán benne van a pakliban, hogy James Vardyék lába megremeg a teher alatt.

Mindent egybevetve véleményünk szerint a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció lehet kifizetődő a mérkőzésen, amely a felek legutóbbi három összecsapásán kétszer is előfordult, és a bukmékerek is jól fizetnek erre az eseményre.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.75 1.85
[1988941] 2016-02-02 20:45:00 Leicester - Liverpoolx;