Bundesliga

Van mit javítania a Bayern Münchennek

  • hatharom.com

Vasárnap egy újabb kellemetlen ellenfél vár a múlt héten szerencsésen nyerő bajorokra.

Guardioláékra ismét egy kellemetlen ellenfél vár.

Az elmúlt héten a Bayern München alaposan megszenvedett a Hamburg otthonában, hiszen a bajorok a középmezőnyhöz tartozó északiak ellen csak hatalmas mázlijuknak köszönhették, hogy nyerni tudtak. Noha most hazai pályán játszanak, és papíron egy gyengébb együttest fogadnak az Allianz Arénában, ha nem változik a csapat játéka, akkor könnyen megéghetnek a piros-kékek.

Merthogy Pep Guardioláék önmagukhoz képest gyengén, igencsak szezon eleji formában futballoztak, pedig a mérkőzés előtt nagyon ment a fogadkozás a bajorok háza táján, hogy most megmutatják, hogy mire is képesek igazán. Nos, ebből gyakorlatilag semmi sem valósult meg, hiszen majdnem pontokat veszítettek a Hamburg otthonában, igazi akciógólt nem is szereztek, hiszen első találatuk büntetőből, míg a másik épp hogy nem lesről született úgy, hogy Robert Lewandowski belerakta egy lövésbe a lábát.

Van mit tehát javítani a Bayernnek, amire mutatkozik esély, de hozzá kell tenni, hogy Pep Guardiola ezúttal sem számíthat hét játékosára - Mario Götze, Franck Ribéry, Mehdi Benatia, Rafinha, Sven Ulreich, Jérome Boateng, Juan Bernat -, ráadásul a Hoffenheim együttesével a piros-kékek az utóbbi időkben rendre meg szoktak szenvedni.

[2002255] 2016-01-31 17:30:00 Bayern München - Hoffenheimx

A vendégek teljesítménye az idén hatalmas negatív meglepetés, hiszen kieső helyen tanyáznak a német élvonalban. Így minden pontra nagy szüksége van a kék-fehéreknek, de azzal mindenki tisztában van a "Falusiaknál", hogy a TSG-nek nem a Bayern Münchent kell idegenben legyőznie ahhoz, hogy végül kiharcolja a bennmaradást a Bundesligában.

A Hoffenheim egyébiránt nem kezdte rosszul tavaszi szezonját, hiszen a Leverkusen együttesét majdnem legyűrte. Ha a kék-fehérek át tudják menteni a múlt heti játékukat vasárnapra, akkor lehet keresnivalójuk, pláne, hogy csak a sérüléssel bajlódó Kai Herdling, Tarik Elyounoussi és Pirmin Schwegler marad ki a csapatból.

A papírforma és a felek közti különbség azt ígéri, hogy a bajorok nagyon simán, akár több góllal is nyerhetnek vasárnap. Ez benne van a pakliban, azonban véleményünk szerint nem lesz gólfesztivál az Allianz Arénában, főleg, ha a hazaiak ismét álmoskásan játszanak, míg a vendégek felszabadultan vagy úgy, ahogyan azt a Gyógyszergyáriak ellen tették. Akármilyen eredménnyel is érjen véget a felek hétvégi randevúja, a felek utolsó néhány egymás elleni találkozója, illetve az előjelek alapján úgy véljük, hogy maximum négy gól születik vasárnap Münchenben.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
4,5 alatt 4,5 felett
1.45 2.45
[2002255] 2016-01-31 17:30:00 Bayern München - Hoffenheimx;