Darts

A zöld szörny "Bully Boy"-t is felfalhatja

Vasárnap fény derül a The Masters győztesére, addig azonban még hét mérkőzést játszanak le, ugyanis a negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a döntőre is a mai napon kerül sor.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az első fordulóban a világbajnokság négy legjobban teljesítő játékosa kiesett (Gary Anderson, Adrian Lewis, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld), de így sem panaszkodhatunk a mezőnyre, hiszen többek között versenyben van még a 16-szoros vb-győztes Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen is, aki nem mellesleg a torna címvédője is. A holland zseni ennek megfelelően elképesztő játékkal indult meg a trófea újbóli megszerzéséért. Az angol Stephen Buntingot 112.20-as körátlaggal és 59%-os kiszállómutatóval verte 10-1-re. Ez világklasszis teljesítmény, pláne, ha még azt is hozzávesszük, hogy az első kilenc nyíl átlaga majdnem elérte a 125-öt (!). Ami miatt csalódott lehet MvG, hogy a tökéletes legnél elhibázta a dupla 15-öt.

A statisztikákért köszönet a PDC Hungarian Fan Clubnak!

Ez pont ugyanaz a játék, amivel tavaly 18 tornagyőzelmet söpört be, nem csoda, hogy a végső győzelmére már csak 1.72-szeres pénzt fizetnek. Pedig nincs könnyű ága, hiszen az elődöntőben Taylorral vagy Peter Wrighttal találkozhat. Ehhez azonban először még az angolok talán legnagyobb ígéretét, Michael Smith-t kell legyőznie. A szigetországi tehetségnek a lehető legjobban indult ez az év, hiszen rögtön sikerült visszavágnia Barneveldnek a vb-n elszenvedett vereségért. De könnyen lehet, hogy ez a maximum, amit karrierje első The Mastersén ki tud hozni, ugyanis a teljesítménye középszerű volt. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy nem is kellett őrült játék, a holland riválisa mélyen tudása alatt teljesített. 

Ami miatt Van Gerwent tavaly borzasztó nehéz volt legyőzni, hogy folyamatosan 100 körüli átlagokat produkált, így aki tömegben nem tudta tartani vele a lépést, annak nem sok esélye volt. Smith akár még fel is vehetné a versenyt e tekintetben, hiszen a gyors ritmus fekszik neki és ő is komoly pontgyáros, de sokat kellene javulnia és látva a holland játékát, a továbbjutáshoz lehet ez is kevés lenne az angoltól. Legutóbb a tavalyi Grand Slam-elődöntőben találkoztak, akkor "Bully Boy"-nak nem sikerült felvennie a kesztyűt, 6-16-os vereséget szenvedett...

Michael van Gerwen-Michael Smith
Hatharom-tipp: Van Gerwen jut tovább
1.12 @ TippmixPro

A két Michael ütközete a délutáni etap zárómeccse lesz, előtte még három negyeddöntős ütközetre kerül sor. Elsőként Kim Huybrecht-et és James Wade-et szólítják majd a színpadra. Előbbi elég impresszív játékkal búcsúztatta a vb-döntős Adrian Lewis-t, meglepő, hogy ennyivel esélytelenebbnek tartják Wade ellen, pedig a tavalyi legutolsó összecsapásukat is a ő nyerte. A belga-angol csatát egy holland-angol követi, méghozzá Vincent van der Voort és Dave Chisnall részvételével. Utóbbi az első kör, illetve a The Masters történetének egyik legnagyobb fordítását mutatta be azzal, hogy Robert Thornton ellen 0-8-ról sikerült 10-9-re győznie. Ebből sokat meríthet, de nem lesz könnyű dolga a holland gyorstüzelő ellen, aki a világbajnoki címvédő Gary Andersont pazar játékkal búcsúztatta. Van der Voort ezzel revánsot vett a skóton az Ally Pally-ben elszenvedett megalázó vereségért. Nem csak neki, hanem Phil Taylornak is összejött a visszavágás, jutalma pedig, hogy a meglehetősen nagy formában dobáló Peter Wrighttal küzdhet meg az elődöntőért. Nyugodtan nevezhetjük ezt a nap slágermeccsének, ahol közel sem biztos, hogy az extravagáns skótnak nem sikerül borítania a papírformát...

Második játéknap (január 31, vasárnap) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
14:00 Kim Huybrechts 2.35 James Wade 1.45
15:00 Vincent van der Voort 2.55 Dave Chisnall 1.40
16:00 Phil Taylor 1.45 Peter Wright 2.40
17:00 Michael van Gerwen 1.12 Michael Smith 4.65
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!