Átigazolás

Pato visszatért Európába - hivatalos

Visszatért Európába Alexandre Pato, a brazil Corinthians támadója, aki a szezon végéig a Premier League-ben szereplő Chelsea csapatát erősíti.

Fotó: chelseafc.com

Véglegessé vált, amit már korábban is írtak a lapok, a Chelsea péntek éjszaka jelentette be hivatalos honlapján, hogy kölcsönbe szerződtette a Corinthians a 26 éves támadóját. A brazil csatár a tavalyi évet a Sao Paolo csapatánál töltötte kölcsönbe és klubja, a Corinthians újra világossá tette, hogy ismét szeretné kölcsönadni valakinek, hiszen a nehéz anyagi helyzete miatt képtelen kigazdálkodni Pato fizetését.

A 26 éves Pato iránt a Barcelona és a Liverpool is érdeklődött, de végül a Chelsea bizonyult a legkitartóbbnak és a legjobb ajánlattevőnek, így a brazil 2013 után ismét Európában futballozhat.

Az angol Premier League-ben csak a 13. helyen álló londoniaknak amiatt volt szüksége egy támadóra, mert Radamel Falcao sérülése miatt túl nagy teher hárult Diego Costára, a francia Loic Remy-ben pedig Mourinho után Hiddink sem nagyon bízott, ezért a klub állítólag elfogadta a Leicester City 11,5 millió fontos ajánlatát a csatárért.

Pato tehát ismét visszakerülhet az európai körforgásba, a Milanban hat szezont lehúzó, ez idő alatt olasz bajnoki címet és európai szuperkupát is nyerő játékos szeretné is megragadni a lehetőséget. "Rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek, ez egy óriási és különleges klub. Soha nem adtam fel az álmomat, hogy egyszer újra Európában játszhassak és most a Chelsea megadta nekem a lehetőséget, hogy megvalósítsam azt." - nyilatkozta a bejelentést követően.

Hogy Pato mekkora erősítést jelent majd a Chelsea-nek, az hamarosan kiderül, mindenesetre a kékeknek vasárnap még a brazil csatár nélkül kell pályára lépniük a másodosztályú Milton Keynes ellen az FA-kupa legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén.

Chelsea#eng-chelsea#5
[2168549] 2016-01-31 17:00:00 Milton Keynes Dons - Chelseax;