Australian Open

Ötödször juthat döntőbe Murray

  • hatharom.com

A kanadai Milos Raonic első, a brit Andy Murray ötödik Australian Open döntőjéért száll harcba a pénteki elődöntőben.

ATP Australian Open, tizenkettedik játéknap - elődöntő - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Milos Raonic 2.90 @ TippmixPro Andy Murray 1.30 @ TippmixPro 9:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Hosszú évek után az egyik legizgalmasabb elődöntőnek ígérkezik Melbourne-ben a 13. kiemelt Milos Raonic és a második helyen jegyzett Andy Murray ütközete. A hórihorgas kanadai srác először jutott el a kenguruk földjén a legjobb négy közé, de mivel játszott már wimbledoni elődöntőt is, illetve jó pár éve a legjobbak között tartjuk számon, így komoly ellenállásra számítunk tőle. Rutinban, azért így sem veszi fel a versenyt a brit klasszissal, aki Ausztráliában a hatodik, összességében pedig a 18-ik Grand Slam-elődöntőjére készül. 

Mindketten remek formát mutattak az elmúlt másfél hétben, de Raonic játéka az, amiről érdemes beszélni, nála látható ugyanis változás, előrelépés, Murray csak hozta a szokásos stabil, hatékony, ám de nem túl látványos teniszét. A kanadai amellett, hogy kiválóan szervál, megmutatta, hogy a hosszabb labdamenetekben is van potenciál benne. Tavaly Ivan Ljubicic keze alatt elsősorban a kifarolós tenyereseivel próbálta megnyerni a pontokat, de ezt hamar kiismerték az ellenfelek, így változtatni kellett. Valószínűleg Carlos Moyá tanácsára kezdte el a hálót sokkal agresszívebben támadni, nyesések, nagy ütések után rengetegszer lép fel. Ezzel borzasztó hatékonnyá vált a játéka, és látszik rajta, hogy jól érzi magát a pályán, tele van önbizalommal.

Ami döntő lehet ezen a meccsen, az természetesen Raonic adogatása, ha az működik, akkor még a legjobb fogadóknak is szinte lehetetlen brékelni, illetve a türelem. Murray ellen plusz ütésekre van szükség, meggondolatlanul nem lehet felrohangálni a hálóhoz, mert azonnal megbünteti. A spanyol Tommy Robredo személyében hasonló ellenféllel már játszott a tornán a kanadai, akkor volt a legkevésbé meggyőző a játéka, és nem meglepő módon, akkor ütötte a legtöbb ki nem kényszerített hibát. A hispán ellen ez éppen belefért, most szinte biztosan nem engedheti meg magának, hogy sok ingyen pontot adjon. 

Bombaformában van Raonic, megvan a játéka ahhoz, hogy pariban legyen, de azt a pluszt még nem látjuk benne, hogy egy olyan okos teniszezőt képes legyen egy Grand Slam-elődöntőben legyőzni, mint Murray. Nem tűnik rossz befektetésnek a brit 3:2-es sikerére fogadni, amelyre közel ötszörös pénzt fizet a    .

A két játékos legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Madrid Salak Murray 6:4, 7:5
2014 Világbajnokság Kemény Murray 6:3, 7:5
2014 Indian Wells Kemény Raonic 4:6, 7:5, 6:3
2012 Tokió Kemény Raonic 6:3, 6:7, 7:6
2012 US Open Kemény Murray 6:4, 6:4, 6:2
Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.