Angol Ligakupa

Győzelmi kényszerben a City

  • hatharom.com

A Manchester Citynek muszáj legyőznie az Everton gárdáját szerdán, ha ott akar lenni az Angol Ligakupa fináléjában.

Győzelmi kényszerben a City.

Sem az első, sem a második félidei hajrája nem sikerült a Manchester Citynek az Angol Ligakupa elődöntőjének odavágóján az Everton ellen, így 2-1-es hátrányból várják az Égszínkékek a szerdai visszavágót, aminek köszönhetően győzelmi kényszerben vannak Manuel Pellegriniék.

A sikerre pedig minden esélye megvan a hazaiaknak, hiszen a vendégek nincsenek túl jó passzban, legutóbbi három meccsükön például nem tudtak nyerni, ráadásul az Etihad Stadionba nem nyerni járnak. Igaz, szinte közvetlenül az első meccs után, egy gól nélküli remi összejött Roberto Martínezéknek Manchesterben, amivel most továbbjutnának, ám azon találkozóhoz képest Muhamed Besic, Steven Pienaar és Kevin Mirallas is kimarad a keretből sérülés miatt. Rajtuk kívül Tyias Browning, Tony Hibbert és James McCarthy is maródi, vagyis bőven fel van adva a lecke a liverpooliaknak a szerdai meccset illetően.

[2144086] 2016-01-27 20:45:00 Manchester City - Evertonx

Merthogy a hazaiaknak már az 1-0-s győzelem is megfelelő lenne, köszönhetően az idegenben lőtt góljuknak. Azonban véleményünk szerint a manchesteriek nem a minimális különbségű sikerre utaznak majd, hanem arra, hogy magabiztosan jussanak tovább, és szurkolóik ne rágják le körmeiket a hajrában.

Ehhez azonban az utóbbi hetekhez képest sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége az Égszínkéknek, ami benne van a pakliban, mivel a szokásosnál lényegesen erősebb kezdőcsapattal tud harcba szállni Manuel Pellegrini. Köszönhetően annak, hogy a meghatározó hiányzók száma egyre kevesebb, perpillanat már csak a csapat kapitánya, Vincent Kompany az egyetlen fontos kimaradó, igaz, Samir Nasri, Wilfried Bony, Eliaquim Mangala és Aleksandar Kolarov is sérült.

Összességében nem lesz egyszerű dolga a Citynek, de a hazai pálya előnye és a perpillanat rendelkezésre álló jobb játékosoknak köszönhetően véleményünk szerint kiharcolhatják a győzelmet a manchesteriek, ami elegendő lehet a döntőbe jutáshoz.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester City Döntetlen Everton
1.50 4.15 5.00
[2144086] 2016-01-27 20:45:00 Manchester City - Evertonx;