Olasz Kupa

Játszi könnyedséggel lehet kupadöntős a Milan

Szinisa Mihajlovics csapatának a harmadosztályú Alessandrián kéne átverekednie magát a kupadöntőért.

A legkisebb akadály nélkül juthat be az AC Milan az Olasz Kupa döntőjébe, amennyiben a Perugia, a Crotone, a Sampdoria és a Carpi után a harmadosztályú Alessandriát is ki tudja ütni. Mihajlovics együttesének ráadásul kétszer kilencven perc áll rendelkezésre, így hatalmas meglepetés lenne, ha a piros-feketék lecsúsznának a fináléról.

Különösebben a Lega Pro A-ban szereplő Alessandria sem panaszkodhat eddig a sorsolására, hiszen az alacsonyabb osztályú csapatok mellett csak a Genoa ellen kellett bravúrt elérniük. Az 1912-ben alapított kiscsapat jelenleg második helyen áll a Lega Pro A-csoportjában, három ponttal lemaradva a Cittadella mögött. A hírek szerint Angelo Greguccinak nincs hiányzója, a Spezia ellen nyertes csapatát küldheti pályára a Milan ellen is.

Várható kezdőcsapatok
Alessandria: Vannucchi; Sosa, Celjak, Sperotto, Sirri; Loviso, Nicco, Branca; Bocalon, Fischnaller, Marras
Milan: Donnarumma; Alex, Abate, Romagnoli, Antonelli; Montolivo, Bonaventura, Bertolacci, Honda; Bacca, Niang

Mihajlovics sincsen rossz helyzetben, habár minden héten arról hallani, hogy amennyiben a Milan nem nyeri meg aktuális mérkőzését, Berlusconi kivágja a játékosként betonkemény hátvédet, ám egyelőre a csapat hozza a minimumot, vagyis legalább a kötelező mérkőzéseken alig-alig hibázik. Mihajlovics ráadásul élvezi a játékosok és a szurkolók bizalmát is, hiszen akik kritikusan állnak a csapathoz, azok is elsősorban az igazoláspolitikát, illetve a vezetőséget bírálják. A szerb mesternek egyébként nem kell új sérülttel megküzdenie, továbbra is Diego Lopez, Philippe Mexés és Jeremy Ménez gyarapítja a maródiak táborát. A Rossoneriknél minden bizonnyal kezdeni fog a remek formában lévő Carlos Bacca, a kaput pedig a fiatal Donnarumma védi majd.

Szép és megsüvegelendő az Alessandria teljesítménye, de még ez ellen a gyengécske Milan ellen sincs sok reális esélyük szorossá tenni a párharcot. Bizonyos, hogy a piros-feketék rámennek a kupagyőzelemre, ráadásul a döntőbe jutás már biztosítaná számukra az európai kupaindulást. Nincs kétségünk felőle, hogy nyerni fog már Alessandriában is a Milan, könnyen lehet, hogy már a párharc is eldől a Stadio Giuseppe Moccagattában.

hatharom.com-tipp: Milan
TippmixPro @1.50
[2172915] 2016-01-26 21:00:00 Alessandria - AC Milanx;
2016-01-26;141
2016-01-27;141
2016-02-01;141
2016-02-03;141