Premier League

Unalomba fulladhat a londoni rangadó

  • hatharom.com

Az utóbbi években nem a futballról szóltak az Arsenal és a Chelsea egymás elleni meccsei, vélhetően ezúttal is így lesz.

Alexis Sánchez visszatérése ellenére unalomba fulladhat a londoni rangadó.

19 pont és 13 hely van perpillanat az Arsenal és a Chelsea együttese között a Premier League tabelláján, avagy a londoni rangadó toronymagas favoritjának a hazai pályán játszó Ágyúsok számítanak. Ám ki merne Arséne Wenger együttesére fogadni, amely csapat papíron gyengébb játékoskerettel rendelkezik, mint vasárnapi riválisa, ráadásul a felek utolsó hét egymás elleni találkozójából a piros-fehérek haton még csak gólt sem lőttek a Chelsea-nek?

Mi biztos, hogy nem, még a nagy differencia, és annak ellenére sem, hogy az Arsenal a legutóbbi nyolc hazai bajnoki találkozójából hetet (!) is meg tudott nyerni a Premier League-ben. Ám az utóbbi két meccsükön az Ágyúsok nem úgy teljesítettek, ahogy korábban, hiszen a Liverpool és a Stoke ellen is csak döntetlenre voltak képesek, aminek köszönhetően a Leicester City újfent beérte őket a tabellán. Azonban jó hír a hazai szurkolók számára, hogy a csapat egyik legnagyobb kedvence és sztárja, Alexis Sánchez felépült sérüléséből, és a hírek szerint a kezdőcsapatban juthat szóhoz vasárnap. Azaz Arséne Wengernek egyre kevesebb hiányzóval kell számolnia, immáron csak Santi Cazorla az, aki idén szóhoz is jutott és nem tud pályára lépni - természetesen Jack Wilshere, Tomas Rosicky és Danny Welbeck is maródi, de az idei évadban elért sikereknek ezen három játékos nem volt részese.

[1988930] 2016-01-24 17:00:00 Arsenal - Chelseax

Ami a vendégeket illeti, a Chelsea megindult Guus Hiddinkkel, azonban az utóbbi két találkozóján megtorpant, mivel már csak döntetlenekre voltak képesek a Kékek, és a korábbi tökéletes védekezésük is a múlté. A West Brom és az Everton elleni remi még idegenben is gyenge eredménynek számítana, nemhogy a Stamford Bridge-en, ráadásul mindezeket úgy sikerült "elérnie" a csapatnak, hogy öt (!) találatot is kapott.

Nincsenek tehát túl jó passzban John Terryék, ráadásul Radamel Falcao mellett Eden Hazard és Diego Costa is kihagyhatja a londoni rangadót. Gyakorlatilag csak a statisztikákban és a múltban bízhatnak a Chelsea játékosai, hiszen az Arsenal elleni legutóbbi 10 meccsükből kilencszer (!) is veretlen maradtak, szintúgy, mint a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon.

[1988930] 2016-01-24 17:00:00 Arsenal - Chelseax;10

Összességében tehát az Arsenal jobb passzban van, mint a Chelsea, de biztosak vagyunk benne, hogy a felek közti differencia ellenére mindkét gárda ugyanolyan elánnal veti bele magát a találkozóba, mintha mind a két csapatnak a vasárnapi londoni rangadón múlna a bajnoki címe. Az utóbbi évek egymás elleni találkozói, illetve a felek utolsó bajnoki találkozói alapján, továbbá annak köszönhetően, hogy az Ágyúsok hálóőre, Petr Cech kiválóan ismeri a vendégek labdarúgóit, véleményünk szerint a felek hétvégi mérkőzése sem a gólokról és a szép jelenetekről, hanem a brusztos, kemény futballról marad emlékezetes. Avagy úgy véljük, hogy a hétvégi ütközetre a legjobb tippnek a mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt számít. Főleg úgy, hogy a legutóbbi három, Emirates Stadionban megrendezett Arsenal-Chelsea találkozón rendre ez az eredmény született úgy, hogy a vendégek még csak gólt sem (!) tudtak lőni.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.80 1.80
[1988930] 2016-01-24 17:00:00 Arsenal - Chelseax;