Bundesliga

Rögtön komoly meccsel kezd a Dortmund

  • hatharom.com

A Bundesliga ezüstérmes pozíciójában lévő Dortmundra nehéz mérkőzés vár a Mönchengladbach otthonában.

Rögtön komoly meccsel kezd a Dortmund.

A téli szünetet követően rögtön egy óriási rangadóval indul a Bundesliga tavaszi szezonja, hiszen szombat kora este a Mönchengladbach a Dortmund együttesével csap össze. A felek 2016-os felkészülési mérkőzései, és az óév befejezése alapján a vendégek számítanak a mérkőzés esélyesének.

Ám a fekete-fehéreket egyáltalán nem szabad leírni, főleg ha André Schubert együttese a Borussia Parkban, azaz otthoni környezetben léphet pályára. Merthogy a Mönchengladbach hazai pályán bárkit el tud kapni, idén többek közt egyedüliként győzte le a Bayern Münchent a Bundesligában, továbbá a Bajnokok Ligájában sorra okozta a meglepetéseket, vagyis a Borussia Park a 2015-2016-os évadban is egy igazi oroszlánbarlangra hasonlít.

Az "oroszlánok" közül viszont többen is sérüléssel bajlódnak, hiszen Patrick Herrmann, André Hahn, Nico Schulz, Álvaro Domínguez, Tony Jantschke biztosan kimarad, szintúgy, mint Granit Xhaka, aki eltiltás miatt nem léphet pályára. Ott lehet a kezdőben viszont a két új szerzemény, Martin Hinteregger és Jonas Hofmann, utóbbiról érdemes megjegyezni, hogy épp a Dortmundtól érkezett télen a csapathoz.

[2002247] 2016-01-23 18:30:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx

A sárga-feketék az idei felkészülési meccsieken ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták, hiszen sorra nyerték Thomas Tuchelék a teszttalálkozókat, ráadásul a rúgott gólokkal sem maradtak adósak Marco Reusék. A csapat télen nem sokat változott, hiszen mindössze ketten távoztak a BVB keretéből, a kiegészítő embernek számító Jonas Hofmann és Adnan Januzaj hagyta el Dortmundot.

Ami a vendégcsapat sérültjeit illeti, a Ruhr-vidéken minden változatlan, Tuchel mesternek továbbra is sok a gondja, igaz, ezúttal már csak Nuri Sahain, Erik Durm, Sven Bender és Marcel Schmelzer hagyhatja ki a találkozót.

Attól függetlenül, hogy élcsapatokról beszélünk, mindkét fél védelem roppant könnyedén sebezhető, a támadósorokkal viszont nincs gond. Ráadásul hiába a rengeteg sérült mindkét oldalon, a gólvágók egytől egyig bevethetők és a kezdőkben kaphatnak helyet. Éppen ezért úgy véljük, hogy a felek egy élvezetes, támadófocival rukkolnak majd elő, és a hagyományokhoz híven mindkét fél betalál majd szombaton.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.45 2.35
[2002247] 2016-01-23 18:30:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx;