Vízilabda

A bronz is szépen csilloghat Hosnyánszkyéknak

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott Görögországgal találkozik a belgrádi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén.

A bronzért küzd a Benedek-csapat szombaton. - Fotó: MTI

Sem a döntő, sem az olimpia kvóta nem jött össze a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a szerbiai Európa-bajnokságon, hiszen a csütörtöki elődöntőben 8-5-ös vereséget szenvedett Montenegró legjobbjai ellen.

Pedig a Benedek-csapat szerezte meg a vezetést Montenegró ellen, az első negyed közepén Varga Dénes váltott gólra egy emberelőnyt. Ezt követően egy gólváltás következett, majd a játékrész vége előtt a balkániak kettős emberelőnyből egalizáltak (2-2). A második felvonás elején két fórt is kihasználatlanul hagytunk, amit Nikola Janovics büntetett meg. Manhercz Krisztián azonnal egalizált, de Darko Brguljan gondoskodott arról, hogy a montenegróiak vonulhassanak előnnyel a nagyszünetre (3-4). A harmadik nyolc perben Drasko Brguljan megduplázta a délszlávok előnyét, de szinte az ellentámadásból Manchercz Krisztián csökkentette hátrányunkat. A negyed vége előtt ötmétereshez jutottak a montenegróiak, ám Nagy Viktor a kapufa segítségével hárítani tudott, így megmaradt az esélyünk a továbbjutás kiharcolására (4-5). A zárófelvonás Hosnyánszky Norbert bombagóljával indult, majd Nagy VIktor parádéja következett, ám egy hatalmas védelmi hibából ismét megszerezték a vezetést a délszlávok. Ez a találat gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást, teljesen összezuhant a magyar válogatott, s Nikola Vukcsevics és Alekszandr Ivovics révén Montenegró még kétszer betalált, így végül háromgólos vereséget szenvedtünk (5-8).

"Ahogyan minden ilyen mérkőzésen, most is apró dolgok döntöttek a montenegróiak ellen. A negyedik negyedben mi kihagytunk egy duplafórt, ők viszont lefordulásból úgy lőttek gólt, hogy négyen támadtak" - nyilatkozta a találkozót követően Benedek Tibor az MTI-nek, majd hozzátette, egészen a zárónegyed közepéig úgy érezte, meg tudják nyerni a mérkőzést, még kétgólos hátrányban is emberelőnyben támadhattak a szépítésért, de egy apró technikai hiba miatt elmaradt a szépítés. Szerinte ezek a dolgok nem férnek bele ilyenkor, az ilyen helyzeteket ekkora tétnél be kell lőni. "Mindig jobb felállni a dobogóra, mint lecsúszni róla, ezt tudják a játékosok is. Olyan szép utat jártunk be eddig, hogy nem volna méltó, ha nem ugyanazzal az odaadással folytatnánk" - hangsúlyozta a szombati, görögök elleni bronzmérkőzés fontosságát a szövetségi kapitány.

A görögökkel a torna nyitónapján találkoztunk, akkor 8-8-as döntetlent értünk el a hellének ellen, de mindenki tudja, hogy jóval több volt abban a meccsben. Véleményünk szerint a kék-fehérek egyetlen előnye az, hogy egy nappal többet pihenhettek a találkozóra, egyébiránt minden más a mi malmunkra hajtja a vizet. Éppen ezért véljük úgy, hogy a Benedek-csapat szerzi meg a bronzérmet, amire igen jó szorzón fogadhatunk a    -n, főleg úgy, hogy ezen eseménybe az esetleges túlóra is beleszámít.

Ki végez a 3. helyen? - a     szorzói
Magyarország Görögország
1.63 2.02