Australian Open

Maratoni hosszúságú meccset hozhat a két nagy szervás ütközete

  • hatharom.com

Szombaton teljessé válik a legjobb 16 mezőnye Melbourne-ben, három mérkőzést ismét górcső alá vettünk.

ATP Australian Open, hatodik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Feliciano López 2.45 @ TippmixPro John Isner 1.45 @ TippmixPro 2:30
Lukas Rosol 6.25 @ TippmixPro Stan Wawrinka 1.05 @ TippmixPro 4:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A nap egyik legszorosabb, legizgalmasabb mérkőzését két ászgyáros, a spanyol Feliciano López és az amerikai John Isner szolgáltathatja. Négy éve ugyanígy a harmadik fordulóban találkoztak, akkor a hispán döntő szettben tudta kiharcolni a továbbjutást. A legemlékezetesebb összecsapásuk azonban a 2014-es wimbledoni tornához köthető, amikor is sorozatban 49 gémet játszottak le brék nélkül. Nem lehet kizárni, hogy most is valami hasonlót látunk, hiszen López az előző meccsén 42 ászt szorgoskodott össze, ennél az Open Érában csak hatan ütöttek többet Melbourne-ben egy meccsen. Isnert sem kell félteni, ő már 57 foghatatlan adogatásnál tart, pedig csak hat szettet játszott, eddig egyébként nemhogy bréket, de még bréklabdát sem engedett ellenfeleinek. A spanyol ilyen tekintetben rosszabbul áll, a sok ász ellenére Guido Pella ellen négyszer is elveszítette a szervagémét, ráadásul fontos pillanatokban. A bukmékereknél "Big John" a favorit, ami köszönhető annak is, hogy López négy és félórát töltött a pályán, ráadásul alapvetően egy salakos ellenféllel küszködött. Az amerikai játéka sokkal inkább egyben van és eddig borzasztóan koncentrált, hogy ne kelljen extra perceket a pályán töltenie. Visszavághat most Isner a korábbi két Grand Slam-vereségéért.

A top 10-es játékosok közül a tavalyelőtti győztes Stan Wawrinkára vár a legnehezebb feladat, ellenfele az a Lukas Rosol lesz, aki egy-egy szett erejéig bárkinek képes borsot törni az orra alá. A svájci klasszis pedig hajlamos megnehezíteni a saját dolgát, igaz, eddig nem veszített szettet, de tényleg nem tudni nála, hogy mikor kerül a hullám aljára. Az elmúlt két szezonban a major tornákon olyan játékosok ellen bukott játszmát, mint Donald Young, Dusan Lajovic, Guillermo Garcia-Lopez, Thomas Bellucci, Yen-hsun Lu vagy éppen Alejandro Falla. Náluk semmivel nem gyengébb játékos Rosol, ha odakoncentrál és nem a külső tényezőkkel foglalkozik, akkor igen hatékony teniszre képes. Nem az a típus, aki visszafogná magát, várhatóan Wawrinka ellen is próbálja majd dominálni a labdameneteket és elsőként ő gyorsítani, kérdés, mennyit üt ezekből pályára. Az első komoly teszt lesz ez a svájci számára, nem lennénk meglepve, ha játszmát veszítene, amire egyébként meglehetősen jó pénzt fizetnek.

WTA Australian Open, hatodik játéknap - kiemelt mérkőzés - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Madison Keys 1.55 @ TippmixPro Ana Ivanovics 2.10 @ TippmixPro 9:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A lányoknál több nagy név is búcsúzott az alsó ágon, így érdekes párosítások jöttek össze, a nap slágermeccse egyértelműen a tavalyi elődöntős Madison Keys és az egykori világelső Ana Ivanovics összecsapása lesz. Érdekes, hogy a bukmékerek az amerikai lányt hozták ki favoritnak, tény, hogy Ivanovics nincs élete formájában, de Keys sem olyan meggyőző, mint egy évvel ezelőtt. Ami mindenféleképpen az amerikai felé billenti a mérleg nyelvét, az az adogatása, ebben egészen biztosan jobb, mint a szerb szépség. Ha mellé tudja tenni a jó returnöket, akkor jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Nem a legstabilabb játékos viszont, ha kicsit is rossz napot fog ki, könnyen a nézőtéren landolnak a labdái, ez mondjuk egy az egyben igaz Ivanovicsra is, igaz, ő ilyenkor inkább a hálóval köt mély barátságot. Sokféle forgatókönyv elképzelhető, amelyikük kevesebbet hibázik, az lehet a nyerő.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.