Vízilabda

Az Eb-döntő és az olimpia a tét a Benedek-csapat számára

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegróval csatázik a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjében csütörtökön.

Igen nagy a tét a csütörtöki találkozó. - Fotó: MTI

Senki sem hitte volna, de végül nagyon simán, három góllal győztük le kedden Horvátországot. Egy ilyen mérkőzés után az egész csapatot ki kell emelni, de Nagy Viktor nevét külön is meg kell említeni. Ugyanis a magyar hálóőr már a mérkőzés elején megbabonázta déli szomszédjaink lövőit, akik az első három kísérletüket elpuskázták, ezzel szemben mi viszont éltünk a lehetőségeinkkel és gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Ugyanakkor a játék rész végén emberelőnyből szépíteni tudták a horvátok (2-1). A második felvonásban feljöttek a horvátok, de a negyed végén nem tudták tartani a lépést velünk, köszönhetően Nagy Viktornak, na, meg annak, hogy egy fórt gólra váltottunk, míg egy emberhátrányt kivédekeztünk, így kétgólos előnnyel vonultunk szünetre (5-3). A harmadik játékrészt a horvátok kezdték jobban, Ante Vukcevic lőtt messziről gólt, amire Varga Dénes válaszolt egy hasonlóan nagy bombagóllal. Ezen periódusban még két kapufáig jutottunk, de szomorkodásra nem volt okunk, mivel a felek közti különbség nem csökkent (6-4). A zárófelvonásban rögtön ötmétereshez jutottunk, amit varga Dénes váltott gólra, így már három találattal vezettünk, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A végén ugyan szépítettek a horvátok, azonban a végszó Vámos Mártoné volt, vagyis a magyar férfi vízilabda-válogatott fantasztikus játékkal, 8-5-re győzte le az olimpiai bajnok horvát csapatot, így csütörtökön Montenegróval találkozik a döntőbe jutásért. A mérkőzés a finálé mellett az olimpiai kvótáról is dönt, hiszen a másik ágon a már biztosan olimpiai résztvevő Szerbia és Görögország meccselt a döntőért (a szerbek simán, 13-7-re nyertek).

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű az előttünk álló találkozó, hiszen a montenegróiak félig-meddig hazai környezetben játszanak, ráadásul annak ellenére jó formának örvednek, és roppant eredményesek Belgrádban, hogy Filip Klikovacs, Uros Csucskovics és Zdravko Radics sincs ott a keretben. Ennek ellenére szövetségi kapitányunk rendkívül magabiztosan nyilatkozott a mérkőzés előtt, és biztos válogatottunk továbbjutásában: "Hasonlóan nehéz mérkőzés lesz, mint a Horvátország elleni, de ugyanúgy meg fogjuk verni őket, mint Horvátországot. Ugyanolyan harcosan és akarattal ugrunk majd vízbe csütörtökön, amikor is nagyon fontos lesz az, hogy milyen hatékonyan használjuk ki emberelőnyeinket" - mondta Benedek Tibor az MTI-nek, majd hozzátette: "Tudom, hogy jobbak vagyunk, mint Montenegró, minden szempontból, játékosállományban és játékelemenként is."

Benedek Tibor magabiztossága a    -ra is átragadt, hiszen háromesélyben nagyjából másfélszeres szorzón fogadhatunk a magyar csapat sikerére. Ez véleményünk szerint roppant kevés egy teljesen háromesélyes találkozón - amit a külföldi oddsmesterek is így látnak -, avagy jobban megéri a montenegrói csapatra pluszos hendikeppel fogadni, amelyben bőven van érték.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Montenegró
1.52 7.40 2.95