Olasz Kupa

Higuaínék a kupában sem lassítanának

A bombaformában lévő Napoli a kupában is elkaphatja a botladozó Intert.

Továbbra is megállíthatatlanul menetel a bajnoki cím felé Maurizio Sarri együttese, amely immáron az utolsó hét meccséből hatot megnyert. Habár a Napoli védelme az elmúlt hetekben nem muzsikál tökéletesen, Higauínék rendesen megszórják az ellenfeleket, így az égszínkékek mérkőzései igen látványosra, izgalmasra sikerednek. Kérdés, hogy a legjobb védelem ellen mire mennek majd a nápolyiak, a San Paolóba ugyanis az idényt jól kezdő, ám az elmúlt hetekben kicsit megtorpanó Inter látogat.

Rafa Benítez távozásával Nápolyban is minden megváltozott, ezt támasztják alá Gonzalo Higuaín szavai is. Nem akarunk szegény spanyol mester ellen beszélni, de úgy tűnik, az ő távozása mindenhol örömünnep, csapatai megtáltosodnak a menesztésével. "Köszönhetően Sarrinak és a csapatnak, remek a hangulat a klubnál. Boldog vagyok, jól érzem magam, minden nap keményen dolgozom, emiatt pedig elsősorban Sarrit illeti köszönet, aki rendkívül sokat foglalkozott velem. A tabellára is jó érzés ránézni, de nem szabad túl sokat foglalkoznunk a helyezésünkkel, dolgoznunk kell tovább. Most jön az Olasz Kupa, egy újabb nagyon fontos sorozat."

[2153713] 2016-01-19 20:45:00 SSC Napoli - Interx;10

Ahogyan a nápolyi csapatnak, úgy a milánóiaknak is remek szezonjuk van, sokáig vezették a tabellát, és bár nem szórták meg az ellenfeleiket, a védelmük sok meccsen áthatolhatatlannak bizonyult. Mancini fiai azonban mintha némileg megtorpantak volna, hiszen a Lazio, Empoli, Sassuolo, Atalanta négyes ellen összesen négy pontot szereztek, így már hátrányuk is négy egység a listavezető Sarri-csapat mögött. Mint azt az olasz mester elmondta, a támadójátéknak kell elsősorban fejlődnie, de az utóbbi időszakban a hátsó sorban is többször hibáztak.

Az Inter csapatánál várható nagyobb rotálás, a vendégeknél Carizzo, Ranocchia, Felipe Melo és Jovetics is a kezdőben találhatja magát, míg Sarriéknál kis túlzással mindegy, hogy ki kezd, amíg ott van a csapatban Gonzalo Higuaín.

A két gárda utolsó hét találkozójából az iparvárosiak egyet sem tudtak behúzni, az Inter szempontjából 0-3-4 a mérleg. November végén a Napoli a bajnokságban is otthon tartotta a három pontot, és bizony most sincs okunk arra gondolni, hogy akár a hosszabbítást ki tudja majd harcolni a gyengélkedő Inter.

hatharom.com-tipp: Napoli
TippmixPro @1.60

Az Olasz Kupában egy negyeddöntő maradt még erre a hétre, a Napoli-Inter továbbjutója majd a szerdai Lazio-Juventus találkozó győztesével találkozik majd, míg a másik ágon az AC Milan az Alessandriával játszik a döntőbe jutásért.

[2153713] 2016-01-19 20:45:00 SSC Napoli - Interx;
2016-01-13;141
2016-01-18;141
2016-01-19;141
2016-01-20;141