Topfoci

Messiék barátsága a legrosszabb, ami történhetett - Sampaoli

Jorge Sampaoli szerint az MSN trió egyszerűen jobb, mint a Real Madrid fantasztikus triója.

Unalomig ismételt vita, hogy vajon Messi vagy Cristiano Ronaldo jobb futballista. De a szakértők most már továbbmennek, nem csak a két zsenit, a két nagy triót hasonlítják össze egymással. Arra, hogy vajon az MSN vagy pedig a BBC jobb hármas-e, Jorge Sampaoli, a chilei szövetségi kapitány adott frappáns választ.

Sampaoli frappánsan nyilatkozott az MSN-ről

"A FIFA-nak közbe kell avatkoznia, mert ez így nem fair! Messi, Neymar és Suárez barátsága a legrosszabb, ami történhetett a futballal" - kezdte nyilatkozatát az El Pais című lapnak az argentin. "Leo egyedül is bármikor megnyerheti a mérkőzéseket, ráadásul általa még jobb játékossá vált Neymar és Suárez is. Be kéne tiltani ezt a hármast! Pontosan ez a különbség a két triumvirátus között, hogy a Ronaldóék csak elvannak egymással, nem motiválják egymást, nem segítenek egymáson. Ha Ronaldo valamit akar, az úgy is lesz. Bale-nél szintén. Benzema viszont teljesen más stílusú játékos."

A Copa America-győztes kapitány elárulta, szerinte ki a legjobb két tréner ma a világon: "Guardiola egy igazán innovatív ember, aki szeretné mindenhol azt látni a pályán, amit ő elképzel. Németországban ez persze kicsit szokatlan. Őt és Marcelo Bielsát tartom a legjobb trénernek ma, mert a játékosaik hisznek bennük. Érdekesség azonban, hogy teljesen más az edzői filozófiájuk, de örömömre szolgál, hogy mindkettejüktől tanulhattam."