Kézilabda Eb

Kedvezőek az előjelek, de nagyon kell figyelni

Hétfő este Oroszország ellen folytatja az Európa-bajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ha Talant Dujshebaev csapata megszerzi a győzelmet, biztosan továbbjut a középdöntőbe.

Bánhidi Bence lehet a torna egyik nagy felfedezettje / pol2016.ehf-euro.com

A várakozásoknak megfelelően végig kézben tartva a mérkőzést a magyar válogatott 32-27 arányban legyőzte a nyitófordulóban Montenegró legjobbjait, így akár az is elképzelhető, hogy azzal a sikerrel biztosította helyét a következő fázisban. Persze biztosra akkor mehetünk, ha hétfő este is begyűjtjük a két pontot, ehhez pedig azt az Oroszországot kell két vállra fektetni, akit az Eb-selejtezőben oda-vissza sikerült legyűrni.

Egymás ellen
02.05.15 Eb-kval. Magyarország Oroszország 29 : 25
30.04.15 Eb-kval. Oroszország Magyarország 23 : 27
16.01.12 Eb Magyarország Oroszország 31 : 31

Az orosz válogatott a selejtezőhöz képest azonban erősödött, hiszen többek között visszatért a válogatottba a kiváló szélső, Timur Dibirov. Az oroszok keretét ezzel együtt többnyire fiatal játékosok alkotják, ám azért akadnak nemzetközi szintű klasszisok is, mint például a nyártól Szegeden játszó Sergej Gorbok, a Meshkov Brest irányítója, Pavel Atman vagy a Wisla Plock kitűnősége Dmitrij Zsitnyikov. Az orosz csapatnál azonban akad egy nagyon komoly hiányzó is, hiszen Konstantin Igropulo egészségügyi okok miatt kihagyja a tornát.

"Hagyományosan erős, masszív hatos falra készülhetünk, meg kell találnunk az utat a beállók és az átlövők felé is – mondta el Sótonyi László edző. – "A dánok csak a meccs hajrájában darálták be őket, a friss meccsfelvétel alapján folyamatosan elemezzük a rivális játékát." Ahogy arra Sótonyi is utalt, az oroszok az első körben egy igen jó meccset játszottak a dánokkal, mert bár hat góllal kikaptak (31-25), de egyáltalán nem voltak alárendelt szerepben a torna egyik favoritja ellen.

Fogadás a végeredményre    
Oroszország Döntetlen Magyarország
2.75 8.25 1.55

A fogadóirodák esélyszámításai alapján a magyar csapatnak van nagyobb esélye a győzelem megszerzésére, hiszen 1.55-ös szorzót kaszálhatunk a mieink sikerével. A tavasszal lejátszott két selejtezős mérkőzés mindenképpen önbizalmat adhat a magyar csapatnak, ugyanakkor azokból a találkozókból hiba lenne kiindulni.

Hendikepes fogadások    
Oroszország +1,5 Magyarország -1,5
1,85 1,75

A montenegróiak ellen kiválóan működtek az átlövéseink és a beállós megjátszása is rendre összejött. Az újonc, még csak 20 éves Bándhidi Bence hét mezőnygóljával talán a legjobb teljesítményt nyújtotta a találkozón, a balatonfürediek fiatalja az oroszok ellen is kulcsszerepet játszhat.

Ha a mieinknek sikerül kifogni az oroszok masszív, de kissé lomha hatosfalán, akkor nem lehet gond a két ponttal begyűjtése, hiszen egy 27-30 dobott góllal ezt a találkozót meg lehet nyerni. Ami a védekezésünket illeti, ha sikerül kijavítani az első meccsen látott hibákat, akkor képes lehet a csapat rá, hogy 25 gól környékén tartsa az ellenfelet.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 53,5 Több, mint 53,5
1,80 1,80

Összességében elmondható, hogy a hétfői mindenképpen nehezebb találkozó lesz, mint a szombati volt, ugyanakkor a magyar válogatott szélesebb repertoárjának köszönhetően mindenképpen esélyes a két pont megszerzésére. Ha sikerül legyőzni Oroszországot, akkor szerdán a dánok ellen jöhet egy csoportdöntő, ha viszont nincsen pontszerzés, extrém esetben akár még bajba is kerülhetünk. 

Oroszország - Magyarország
D-csoport, 2.forduló
Gdansk, hétfő 18.00
Tv: M4
Tabella - D-csoport
    M GY D V GK P
1. Dánia 1 1 0 0 31:25 2
2. Magyarország 1 1 0 0 32:27 2
3. Montenegro 1 0 0 1 27:32 0
4. Oroszország 1 0 0 1 25:31 0