Australian Open

Felhívás a bundázásra az, ami Ausztráliában zajlik

Mind a teniszezők, mind a szakértők egy emberként kritizálták az év első Grand Slam-tornáján látható, sportfogadással kapcsolatos hirdetéseket.

Hétfőn megkezdődött a 2016-os év első Grand Slam-tornája, az Australian Open. Az idei versenysorozat abból a szempontból újdonság, hogy soha korábban nem képviseltette magát a szigetországban egyetlen sportfogadó cég sem szponzorként, azonban ettől az évtől kezdve az egyik híres brit bukméker a három legnagyobb stadion falán is hirdeti magát. A Rod Laverben, a Margaret Courton és a Hisense-ben a kivetítőkön reklámozza magát a WH monogramú cég a játékok közti szünetben, ami többek szerint nagyon illetlen és kellemetlen dolog, tekintve, hogy a tenisz, mint sportág milyen problémákat szenved el ezekben az években.

A BBC és a BuzzFeed közös nyomozása ugyanis néhány órája került napvilágra, amelyben a két portál arról számol be, hogy az elmúlt tíz évben legalább tizenhat top 50-es teniszezőről derült ki, érintett fogadással kapcsolatos botrányban. Habár a cikk nem fedi fel a játékosok neveit, annyi tudható, hogy a jelenleg zajló Open főtábláján nyolc ilyen játékos van, valamint van olyan, aki még Grand Slam-tornát is nyert.

A Deaking Egyetem professzora, Samantha Thomas más aspektusból is megvizsgálta a kérdést: "Rendkívül naiv dolog azt hinni, hogy a gyerekeket nem befolyásolják az ilyen reklámok. És nem gondolom, hogy jó fényt vet a sportágra, ha nyilvánvaló összefüggést állítanak fel a tenisz és a sportfogadás között".

A professzor mellett többek között felemelte szavát a reklámozás ellen a torna címvédője és első számú esélyese, a szerb Novak Djokovics is, valamint a Szövetség a Sportfogadás Megreformálásáért szervezet is, amelynek szóvivője, Tim Costello így nyilatkozott: "Senki nem akar olyan reklámokat látni egy ilyen eseményen, amely sportfogadásra ösztönöz. A teniszben már így is jelen vannak a bundák, ez pedig csak meghívás a korrupció folytatására".

Habár nekünk nincsenek első kézből információink a várható bundákról, az Australian Open alatt minden nap előzetesekkel várjuk a kedves olvasókat oldalunkon, a Logibet-en pedig legjobb tippmestereink számolatlanul adják fel tippjeiket a tornára.