Australian Open

Vajon a tavalyi év felfedezettjének sikerül megnehezítenie a világelső dolgát?

Hétfő hajnalban beindul a nagyüzem Melbourne-ben, górcső alá vettük a legizgalmasabbnak ígérkező meccseket.

Chung első Australian Open fellépésére készül.

ATP Australian Open, első játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Philipp Kohlschreiber 3.75 @ TippmixPro Kei Nisikori 1.18 @ TippmixPro 1:00
Novak Djokovics 1.01 @ TippmixPro Hyeon Chung 8.75 @ TippmixPro 4:00
Jo-Wilfried Tsonga 1.08 @ TippmixPro Marcos Bagdatisz 5.50 @ TippmixPro 10:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az első forduló egyik slágermeccse a hetedik kiemelt Kei Nisikori és a német Philipp Kohlchreiber összecsapása lesz. A germán teniszezőt is általában a kiemeltek között szoktuk találni, most azonban kicsúszott a legjobb 32 közül, de ettől függetlenül még számolni kell vele. Nem volt szerencséje Nisikorinak, hogy éppen vele találkozik a nyitómeccsén, még csak meglepetésnek sem lehetne nevezni, ha "Kohli" menne tovább. Ami egyébként meglepően jól fizet a bukiknál, ennél talán közelebb lehetett várni az oddsokat egymáshoz. Tény, hogy a német a major tornákon nem mindig tudja a legjobbját hozni, de ez főleg akkor igaz rá, ha ő a favorit, underdogként borzasztó veszélyes. Nisikori formája egyébként is kérdéses, a felkészülése alatt semmi extrát nem láthattunk tőle. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik, abszolút benne van, hogy döntő szettes thrillerben dől el a győztes kiléte.

Érdemes szót ejteni a címvédő és toronymagas favorit Novak Djokovics mérkőzéséről is, annak ellenére, hogy Hyeon Chung személyében egy most debütáló játékossal találkozik. A 19 éves dél-koreai srác ugyanis tavaly megkapta a legtöbbet fejlődő teniszező címet az ATP-től, ami jól mutatja, hogy komoly potenciál rejtőzik benne. Ezt persze már akkor is tudni lehetett, amikor 2013-ban bejutott a junioroknál a wimbledoni döntőbe. Fucsovics Marcival ellentétben, neki sikerült innen továbblépnie és tavaly betört a top 100-ba, jelenleg pedig már az 50 kapuján kopogtat. Némi Grand Slam tapasztalata is van már, az előző évben Wimbedonban és a US Openen is főtáblás volt, New Yorkban ráadásul nagy pályán, sok ember előtt is kipróbálhatta magát, amikor Stan Wawrinkával játszott. Érett játékot hozott már akkor is, kíváncsian várjuk, hogy Djokovics ellen mire megy. Nyilván a győzelemre nincs esélye, de például +10,5 játékkal megtámogatva akár még jó is lehet.

A Kohlschreiber-Nisikori mellett a Jo-Wilfried Tsonga-Marcos Bagdatisz számít a nap másik slágermeccsének. Két olyan játékos feszül majd egymásnak, akik egyaránt játszottak már döntőt itt az Australian Openen. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a ciprusi fenegyerek formája alaposan visszaesett, de a szíve továbbra is hatalmas és bizony időnként még képes nagy játékokat összehozni. Ha látványos teniszről van szó, akkor Tsongát sem kell félteni, abszolút az a figura, aki felveszi a kesztyűt ilyen tekintetben. Ráadásul az Aucklandben mutatott játéka alapján a formájára sem lehet panasz. Ők lépnek majd utoljára pályára a férfiaknál, jó kis show-t hozhatnak össze. 

Nehéz ellenfelet kapott Babos, de esélyes a továbbjutásra.

WTA Australian Open, első játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Serena Williams 1.08 @ TippmixPro Camila Giorgi 5.50 @ TippmixPro 2:30
Heather Watson 1.65 @ TippmixPro Babos Tímea 1.95 @ TippmixPro 6:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A hölgyeknél is bemutatkozik az első napon a címvédő, aki nem más, mint a világelső Serena Williams. Az amerikai klasszis kifejezetten nehéz ellenfelet kapott a világranglista-35. Camila Giorgi személyében. Az olasz lány nem az a megijedős típus, ráadásul borzasztó kellemetlen stílusban játszik, ugyanis a legapróbb sansz esetében is támad. Kőkemény bombákat indít az alapvonalról, ami Serenának sem éppen ismeretlen, de soha nem szerencsés egy ennyire agresszív játékossal találkozni rögtön az első körben. Megbecsülendő Williamsre ez az 1.08 is, az elmúlt 5-6 szezonban nem volt olyan Grand Slam, ahol az első fordulóban ilyen oddson fogadhattunk a továbbjutására. Melbourne-ben egyébként még soha nem esett ki a főtáblán, de egész karrierje során is csak egyszer fordult ez elő vele major tornán. Ettől függetlenül jobb ezt a meccset kihagyni, már csak Serena nem 100%-os térde miatt is.

Pályára lép a nyitónapon a torna egyetlen magyar résztvevője, Babos Tímea is. A soproni lány a britek legjobbjával, Heaher Watsonnal kezd. A világranglistán csak hat hely a különbség közöttük, tudásban is közel állnak egymáshoz. Ahogyan a bukmékerek oddsain is látszódik, egy ki-ki meccsre számíthatunk. Az egymás elleni mérlegük 3-1 a szigetországi javára, ám az utolsó összecsapásukat, tavaly Cincinnatiben Timinek sikerült behúzni. Jó formát mutatott Babos Sencsenben, szóval reménykedhetünk, hogy ismét legyőzi Watsont.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.