Vízilabda

Nyolc közé jutás a tét a Benedek-csapat számára

  • hatharom.com

Borítékolható, hogy továbbjutunk a nyolcaddöntőből, avagy a grúzok ellen már a horvátokra készülünk.

A grúzok ellen már a horvátokra készülünk.

Végül csak összejött, vagyis a magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte a szerbiai Európa-bajnokság D jelű négyesét, ugyanis a csoport zárónapján a Benedek-csapat 15 góllal bizonyult jobbnak a török válogatottnál, míg a görögök kikaptak az oroszoktól.

Pazarul kezdtük a pénteki találkozót, az első öt támadásunkból négyszer is betaláltunk, azonban ezt követően kissé megtorpantunk, ugyanakkor védekezésünk tökéletesen működött, s végül négygólos előnnyel zártuk az első negyedet (4-0). A második játékrész hasonló volt az elsőhöz, azzal a különbséggel, hogy a török csapatnak sikerült egyszer bevennie a magyarok kapuját (8-1). A harmadik felvonásban a Varga-testvérek megcsillogtatták tudásukat vagyis a felek közti különbséget sikerült tovább növelni (13-2). Az utolsó nyolc percben majdnem minden minutumra jutott egy magyar találat, viszont a törököknek háromszor (!) is sikerült betalálniuk, ám még így is fölényesen sikerült nyernünk (20-5).

Mindezeknek köszönhetően a legjobb 16 között Grúziával játszunk, amely válogatott ellen gyakorlatilag felkészülhetünk a horvátokra. Ugyanis az olimpiai bajnok vélhetően legyőzi a hollandokat, míg a mieink és a keletiek között ég és föld a különbség. Eddig egyszer találkoztunk a grúzokkal, az október végi Világliga-találkozón 17-10 arányban nyertünk hazai medencében. Ám nem csak ez, hanem a keletiek Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye - három meccs, három vereség, köztük az olaszok elleni 20 (!) gólos - is azt mondatja velünk, hogy ismét egy felhozó, gyakorló meccs vár a Benedek-csapatra. Igazából ez nem jön rosszkor, hiszen felkészülhetünk a következő, roppant fontos meccsre.

A sikerünk tehát borítékolható, amit a bukmékerek is megerősítenek, hiszen ahogy a törökök ellen, úgy a grúzok ellen sem kínálnak oddsot a magyar csapat győzelmére háromesélyben. A hendikepet 13,5-nél húzták meg a bukik, ami nagyon jól van belőve, hiszen ha végig komolyan vesszük a meccset, akkor akár 15 találattal is nyerhetünk, viszont, ha az utolsó percekre kiengedünk, akkor lehet, hogy csak 10 gól lesz végül a felek között. Ezért érheti meg sok gólra fogadni, főleg, hogy az oddsmesterek 22,5-ös határt lőttek be, amit az eddig látottak alapján alacsonynak vélünk.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Grúzia
- 15.00 14.00