Kézilabda Eb

Ha nincs meg a két pont, nagy bajba kerülünk

Szombaton 18 órakor megkezdi szereplését a lengyelországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott: a mieink a nyitófordulóban a kvartettünk leggyengébb csapatának tartott Montenegróval csapnak össze. Ha ezen a meccsen nincs meg a két pont, veszélybe kerülhet az olimpiai kvalifikáció.

A sorsolásnak hála ideálisabb módon nem is rajtolhatna számunkra az Eb, hiszen a magyar válogatott papíron a csoport leggyengébb együttesének tartott Montenegró ellen kezdi meg a szereplését. Bár Montenegró egy stabil és masszív alakulat, a csapat minősége azért elmarad a klasszis kategóriától, hiszen keretéből hiányoznak a nemzetközileg is jegyzett játékosok. Sokat mondó adat, hogy a montenegrói csapatból egyetlen játékos, Fahrudin Melic (PSG) lépett pályára idén a Bajnokok Ligájában. Ettől persze még okozhatnak kellemetlen perceket a mieinknek, de azért a mérkőzésre kínált szorzókból is kiderül, hogy a magyar válogatott toronymagas esélyese a szombati találkozónak.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Montenegró
1.10 13.00 6.75

Így juthatunk ki az olimpiára

A magyar válogatott egy rendkívül fiatal és tapasztalatlan együttessel utazott el Lengyelországba, hiszen a 16 fős keretből 9 játékosnak ez lesz az első felnőtt világversenye. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány Császár Gábor tartalékká nevezésével kedden tovább nyírbálta a rutint, ezzel együtt a játékosok többsége pozitív érzésekkel várja a gdanski rajtot. Császár és Lékai távollétében az irányítóposzton kaphat több szerepet Nagy Kornél, aki a szövetség honlapjával megosztott néhány kulisszatitkot a taktikáról is. "Az irányító poszton maximális odafigyelés szükséges, hiszen Talant Dujshebaev számára ez a játék alfája és omegája – mondta el Nagy Kornél, a Dunkerque kitűnősége. "A szövetségi kapitány maximalista, ráadásul ő is irányító volt, mindig nekünk mondja el, mi volt jó, és mit kell jobban vagy máshogy csinálnunk a pályán. Az irányítók feladata nem is annyira a góllövés a mi rendszerünkben, hanem az átlövőknek, beállóknak az előkészítés, és szinte minden mozdulat kézben tartása támadásban. Régóta gyakoroljuk a különböző figurákat és a rendszert, mindent rendkívül pontosan kell végrehajtanunk. Ebbe természetesen bele kellett rázódnunk, hiszen a klubban másfajta játékhoz szoktam, és a válogatottban is az elmúlt években inkább a balátlövő posztján számítottak rám, de Dunkerque-ben gyakran szerepelek irányítóként. Talant Dujshebaev az Eb-felkészülés első pillanatától kezdve végrehajtatta velem mind a balátlövők, mind az irányítók számára előírt feladatokat."

A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos a szombati két pont, hiszen a kiírás értelmében a négyfős csoport első három helyezettje lép tovább a következő körbe, tehát akár egy győzelem is elegendő lehet ehhez. Az előzetes esélyek alapján ezzel nem is lehet probléma, a kérdés inkább a győzelem mértéke. A fogadóirodák 5-6 gólos különbséget vélnek a két csapat között, ami első ránézésre reálisnak is tűnik.

Hendikepes fogadások    
Magyarország -5,5 Montenegró +5,5
1,75 1,85

A magyar válogatott egyik legfőbb erénye a kemény és feszes védekezés lehet ezen a tornán. A Nagy László - Schuch Timuzsin duó Veszprémben már bizonyította képességeit, reményeink szerint a válogatottban is hozni tudják a tőlük megszokott színvonalat. A kapuban Mikler Roland és Bartucz László alighanem felosztja majd a mérkőzést, és bizony a gólvonalról kell is majd a stabil teljesítmény. Ha sikerül a magyar csapatnak elkerülni a gyors indításokból kapott gólokat, alighanem kézben tartja majd a találkozót, hiszen a felállt fal ellen Montenegrónak meggyűlhet majd a baja.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 52,5 Több, mint 52,5
1.80 1.80

Mindent összevetve úgy tűnik, egy ideális első meccsre számíthatnak a fiúk. Hibák és pontatlanságok biztosan lesznek, de a nyitómeccsen ez még természetes, ezzel együtt a meccset illene hozni egy magabiztos különbséggel. A minőség a magyarok oldalán áll, Talant Dujshebaev alaposan felkészült az ellenfélből, így nem is lehet más a tippünk, mint egy magyar győzelem.

Magyarország - Montenegró
hatharom.com-tipp: Magyarország nyer
TippmixPro@1.10
D-csoport
1. Dánia 0 0 0 0 0:0 0
2. Magyarország 0 0 0 0 0:0 0
3. Montenegró 0 0 0 0 0:0 0
4. Oroszország 0 0 0 0 0:0 0