Premier League

Kék-fehér derbi Londonban

  • hatharom.com

A Premier League 22. fordulójának szombat délutáni "rangadóján" a 14. helyezett Chelsea a 11. pozícióban álló Evertont fogadja, az együttesek tabellán elfoglalt helyezései ellenére parázs összecsapásra van kilátás.

Willianék rangadót nyerhetnek. - Fotó: caughtoffside.com

Noha szerdán, a szombatinál egy sokkal könnyebb mérkőzést nem tudott megnyerni a West Bromwich ellen a Chelsea, szerintünk a Kékek az Everton ellen javítanak, azaz rangadót nyerhetnek a fővárosiak.

Merthogy Guus Hiddinkkel a londoniak kezdenek egyre inkább formába lendülni, igaz, a birminghami alakulattal nem bírtak a hétközi fordulóban. Egyszer Pedro veszítette el a labdát saját térfelének közepén, majd egy szabadrúgás utáni kavarodást követően röviden szabadítottak fel a Chelsea játékosai, s a WBA focistái mindkétszer hatalmas bombagóllal büntették ezen hibákat. Ezeket leszámítva viszont nem lehetett panasz a hazaiakra, egyébként is meccsről meccsre gyorsabban, fineszesebben játszanak, s az ellenfeleiknek is egyre kevesebb levegővételt engednek.

Ha tudják ezt az attraktív játékot hozni a londoniak szombaton is, akkor minden esélyük meglesz a sikerre. Mellesleg a Chelsea egyik kedvenc ellenfele az Everton a Stamford Bridge-en, hiszen a londoniak a legutóbbi 21 hazai meccsükön veretlenek maradtak a liverpooliak ellen, míg legutóbbi négy bajnokijukon rendre legyőzték a szintén kék-fehérben játszó ellenfelüket.

[1988922] 2016-01-16 16:00:00 Chelsea - Evertonx

Ami a vendégeket illeti, az Everton az utolsó négy meccsén nem kapott ki, ami megsüvegelendő teljesítmény, de hozzá kell tenni, hogy a Stolverkosok nagyrészt szerencséjüknek köszönhetik, hogy elkerülték a vereségeket. Így volt ez például szerdán is, amikor Roberto Martínezék a Manchester Cityhez látogattak, s jó formán kapura lövés nélkül hozták le a találkozót, míg a bekapott gól többször csak Tim Howard kapuson vagy a manchesteri támadók dekoncentráltságán múlott.

Azt mondanunk sem kell, hogy ha a liverpooliak a szombati mérkőzésre nem tudnak kellőképp felpörögni, akkor esélyük sem lesz a Stamford Bridge-en. Már pedig erre mutatkozik esély, hiszen a vendégek szakvezetőjénél egyre több futballista panaszkodik fáradtságra a többfrontos harc miatt, ráadásul Roberto Martínez nem számolhat Steven Naismithszel, Tyias Browninggal, Tony Hibberttel, James McCarthyval, Seamus Colemannel és Tom Cleverleyvel, azaz a szokásosnál is foghíjasabb lehet az Everton kerete.

Mindezek után azon a véleményen vagyunk, hogy ha nem is könnyedén, de a Chelsea-nek minden esélye megvan arra, hogy hazai pályán zsinórban ötödjére is legyőzze a Premier League-ben a liverpooli csapatot.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea Döntetlen Everton
1.75 3.50 4.50
[1988922] 2016-01-16 16:00:00 Chelsea - Evertonx;