Kézilabda Eb

Itthon marad az egyik legnagyobb sztárunk

Császár Gábort jelölte tartaléknak Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a pénteken rajtoló lengyelországi kézilabda Európa-bajnokságra. A játékos csak akkor utazik el Lengyelországba, ha Dujshebaev szerepet szán neki.

Császár Gábor itthon marad / telesport.hu

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint az elnökség 17 játékos utazását hagyta jóvá, de miután a szakvezető kedd este egyeztetett Császárral, és elmondta, hogy a torna kezdetén neki szánja a tartalék szerepét, az irányító megbeszélte a szövetségi kapitánnyal és a csapattal, hogy ez esetben Magyarországon maradva látná el feladatát, és szükség esetén áll a válogatott rendelkezésére. Dujshebaev a döntést elfogadta, így Császár csütörtökön nem utazik el Lengyelországba, de amennyiben cserére kerül sor - az Eb során erre legfeljebb három alkalommal van lehetőség -, csatlakozhat a csapathoz.

Császár kimaradásával tovább bővült azon játékosok köre, akik az elmúlt években rendre ott voltak a magyar csapattal a világversenyeken, ám ezúttal nem számolt velük a szakmai stáb vagy éppen sérüléssel bajlódnak: Ilyés Ferenc, Lékai Máté, Harsányi Gergely, Szöllősi Szabolcs, Gulyás Péter sem lesz ott a lengyelországi versenyen.

A magyar válogatott szombaton Montenegró csapata ellen kezdi meg az Eb-szereplést. A mieink számára kötelező a győzelem megszerzése a csoport leggyengébb együttesének titulált Montenegró ellen. Az erőviszonyok alapján erre minden esélye meg is lesz a fiúknak, a bukik pedig elég tutira is veszik a sikerünket, hiszen mindössze 1.10-es oddsot kínálnak a magyar csapat győzelmére.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Montenegró
1.10 13.00 6.75
A magyar válogatott 16 fős Eb-kerete
kapusok: Mikler Roland (MVM Veszprém), Bartucz László (Csurgó)
jobbszélsők: Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya), Hornyák Péter (Csurgó)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
irányítók:  Faluvégi Rudolf (Csurgó)
beállósok: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
balátlövők: Nagy Kornél (Dunkerque), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Borsos Tamás (Cegléd), Jamali Iman (Kristianstad)
balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgó), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)
A magyar válogatott programja
2016.01.16 18:00 Magyarország - Montenegró (tv: M4 Sport)
2016.01.18 18:00 Oroszország - Magyarország (tv: M4 Sport)
2016.01.20 20:00 Dánia - Magyarország (tv: M4 Sport)
Ki nyeri az kézilabda Eb-t?    
Franciaország 2.60
Dánia 4.50
Spanyolország 4.60
Lengyelország 6.50
Horvátország 9.25
Magyarország 24.00