Premier League

Előzésre készül a Chelsea

  • hatharom.com

Amennyiben a Chelsea legyőzi a West Brom együttesét, úgy meg is előzi a birminghami csapatot a Premier League-ben.

Diego Costáék megelőzheitk a West Bromot.

Az utóbbi hetek jó teljesítményének köszönhetően az a helyzet állt elő, hogy ha a Chelsea legyőzi a West Brom együttesét szerdán, akkor a három pont begyűjtése mellett meg is előzi a soros ellenfelét a fővárosi gárda.

Jót tett tehát a hazaiaknak az edzőváltás, hiszen a Kékek kezdenek egyre inkább formába lendülni. A londoni csapat a legutóbbi két tétmérkőzését megnyerte, amire az idei szezonban eddig mindössze kétszer volt példa. Guus Hiddinkkel már-már a tavalyi önmagát idézi a Chelsea, hiszen az utolsó három meccsükön gólt sem kaptak John Terryék, míg elöl egyre hatékonyabbak. Ez főleg Diego Costának köszönhető, a spanyol válogatott támadó megszabadult felesleges kilóitól, és ismét kirobbanó formában van, hiszen sorra rugdossa a gólokat. Öröm az ürömben, hogy a holland mester gyakorlatilag már mindenkire számíthat, hiszen a húzóemberek közül immáron csak Eden Hazard maródi.

[1988914] 2016-01-13 20:45:00 Chelsea - West Bromwich Albionx

Ami a vendégeket illeti, a West Brom a hosszú heteken átívelő gyengélkedését két győzelemmel zárta le a Premier League-ben. Azonban úgy tűnik, hogy a birminghamiek visszatértek a rossz útra, hiszen az FA Kupában hazai pályán nem bírtak a másodosztályban kieső helyen szerénykedő Bristol Cityvel. Igaz, ez nem igazán meglepő, mivel Tony Pulis együttese a mérkőzések döntő többségében védekezésre van kényszerítve, és kontrákra apellál, hétvégén viszont dominálnia kellett volna. Így is örülhetnek a kék-fehérek, hogy a 95. percben végül sikeresen kiharcolták az újrajátszás jogát.

Szerdán viszont elővehetik a taktikájukat, avagy beáshatják magukat a kapujuk elé. Ezúttal viszont ez a hadrend nem biztos, hogy eredményre vezethet, hiszen a Chelsea a legutóbbi két ellenfele, a Crystal Palace és a Scunthorpe is ezt a taktikát alkalmazta a Kékek ellen, s Guus Hiddinkék mindkét alkalommal több góllal nyertek. Nem vár tehát könnyű mérkőzés a hazaiakra, ugyanakkor ha hozzák az elmúlt hetekben mutatott formájukat, akkor minden nehézség nélkül két vállra fektethetik a West Brom együttesét a Stamford Bridge-en.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea Döntetlen West Brom
1.40 4.30 7.50
[1988914] 2016-01-13 20:45:00 Chelsea - West Bromwich Albionx;